Cei mai mare retailer global din lumea modei interzice vânzarea produselor din angora

0

Inditex, cel mai mare retailer din lumea modei la nivel global, a anunţat că va interzice vânzarea de angora în 6.200 de magazine pe care le deţine peste tot în lume. Multinaţionala din Spania, care deţine branduri precum Zara sau Massimo Dutti, a făcut anunţul ca răspuns la protestele şi solicitările activiştilor pentru drepturile animalelor, care au acuzat în repetate rânduri cruzimea prin care se obţine blana de angora, din care se produce lâna folosită în diverse feluri de industria modei, scrie publicaţia The Guardian.

 

 

Anunţul companiei Inditex privind interzicerea vânzării blănii de angora a fost făcut duminică; iată ce spune, printre altele, comunicatul de presă al multinaţionalei spaniole: “Nu am găsit dovezi de cruzime faţă de animale la fermele care livrează lâna de angora distribuitorilor noştri. Dar, după ce ne-am consultat cu organizaţiile pentru drepturile şi bunăstarea animalelor, căutând modalităţi mai sustenabile de a produce angora şi de a dezvolta standarde mai bune în această industrie, am hotărât că a interzice comercializarea şi producţia lânii de angora este decizia corectă”.

Stocul rămas de haine şi confecţii din angora va fi donat, integral, refugiaţilor sirieni din Liban, a mai anunţat compania spaniolă. Un recent raport despre industria în cauză a arătat că aproximativ 90% din blana de angora din lume provine din China, unde regulile în domeniu sunt foarte puţine, aproape inexistente. O investigaţie a PETA din anul 2013 a descoperit condiţii deplorabile pentru iepurii de angora, crescuţi în fermele speciale din China. Iar “colectarea” blănii lor se făcea pe viu, iepurii fiind, apoi, puşi înapoi în cuştile mici şi strâmte, ca blana să le crească din nou.

Materialul video de mai jos a fost realizat de PETA şi conţine imagini care vă pot afecta emoţional. Totodată, este nevoie să vă conectaţi pe canalul YouTube pentru a vă confirma vârsta, altfel nu veţi putea viziona materialul. Vă avertizăm că imaginile sunt dureroase.

 

 

Surse şi foto: The Dodo, The Guardian

 

Puteţi citi şi:

Fur the people

Controversă: animale vii, purtate ca bijuterii

În slujba celor care nu cuvântă: oamenii care salvează urşi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger