Cei care nu beau alcool, mai predispuși la moarte prematură

0

Un nou studiu arată că băutorii de alcool au risc mai mic să moară prematur decât oamenii care nu beau. Cercetătorii scriu negru pe alb – abstinența de alcool înseamnă o viață mai scurtă decât consumul moderat și regulat de alcool.

 

red

Studiul a analizat persoane cu vârste între 55 și 65 de ani, s-a întins pe o perioadă de 20 de ani și a luat în considerare variabile precum statutul socio-economic și nivelul de activitate fizică. Cercetătorii de la University of Texas din Austin au descoperit că rata mortalității era mai mare în rândul celor care nu au băut alcool deloc, mai mică pentru băutorii înrăiți și cea mai mică pentru băutorii moderați, care beau între unul și trei pahare pe zi.

Dintre cei 1.824 de participanți, doar 41% dintre băutorii moderați au murit prematur, comparativ cu 69% dintre cei care nu au băut deloc. Pentru băutorii înrăiți, procentul este de 60%, mai bun totuși decât cel al abstinenților. În ciuda riscului mai mare de ciroză, mai multe tipuri de cancer, dependență, accidente, judecată neclară, s-ar părea că cei care beau alcool mor mai greu decât cei care nu beau.

O explicație posibilă pentru această concluzie ar fi faptul că alcoolul este un bun lubrifiant social, iar relațiile sociale puternice sunt esențiale pentru menținerea sănătății fizice și psihice. În cazul abstinenților, se înregistrează mai multe cazuri de depresie, pe când în rândul băutorilor moderați, în special de vin roșu, se înregistrează beneficii pentru inimă și circulație.

Sursa: Business Insider

Citiți și:

O veste bună de sărbători pentru băutorii moderați de alcool

Ce s-a mai descoperit în domeniul adicțiilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger