Experții susțin că au găsit cele mai vec hi fosile din lume. Cercetătorii britanici și autralieni susțin că bacteria microscopică, găsită în vestul Australiei, a trăit în urmă cu 3,43 de miliarde de ani într-un mediu ostil, fierbinte, fără oxigen.
Creaturile s-au înmulțit în sulful eliminat de vulcani, fiind similare cu gândacii moderni care fac scurgerile din baie să fie urât mirositoare.
Fosilele, prea mici pentru a fi văzute cu ochiul liber, au fost găsite între fire de nisip pe cea mai veche plajă din lume în Strelley Pool, în îndepărtata regiune Pilbara din vestul Australiei.
“Pe Pământul timpuriu, când oxigenul era rar sau absent, formele de viață foloseau alte mijloace de a supraviețui”, explică dr. David Wacey, cercetător principal. El spune că abilitatea de a respira compuși de sulf este una dintre cele mai vechi stadii de tranziție de la o lume non-biologică la cea biologică.
Unii experți sunt convinși că cele mai vechi fosile din lume sunt stromatolitele, care au existat acum 3,5 miliarde de ani, dar profesorul Martin Braiser de la Universitatea din Oxford susține că acestea s-ar fi putut forma prin intermediul proceselor chimice.
Noua descoperire a fost confirmată că a fost vie și nu s-a format prin mineralizare.
Sursa: Daily Mail