Cea mai rece lună decembrie din ultimii 100 de ani în Marea Britanie

0

Luna trecută a fost cea mai rece lună decembrie din Marea Britanie de când au început înregistrările naţionale în urmă cu 100 de ani, a confirmat Met Office, citat de BBC.

Cu toate acestea, analizele privind temperaturile globale din 2010 arată că, per total, anul a fost unul dintre cei mai călduroşi.

Vremea rece din Marea Britanie a fost cauzată de presiunea aerului neobişnuit de mare care a blocat vânturile calde şi a adus aer rece din zona arctică.

Temperatura medie din decembrie 2010 în Marea Britanie a fost de -1 grad Celsius, cu mult sub cel mai rece decembrie de până acum din 1981, când media a fost de – 0,1 Celsius. Media pentru luna decembrie a secolului este de 4,2 grade Celsius.

“A fost o lună excepţională, nu există dubii, şi va rămâne în istorie ca o lună memorabilă”, a spus meteorologul Ewen McCallum.

“Înregistrările noastre încep din 1910 şi cu siguranţă este cea mai rece lună de atunci, deci este cel mai rece decembrie din ultimii 100 de ani”, a mai spus acesta.

În plus, decembrie 2010 a fost şi neobişnuit de însorită şi uscată, căzând mai puţin de jumătate din precipitaţiile aşteptate, luna fiind a treia cea mai uscată din lunile decembrie.

Ca întreg, anul 2010 a fost al 12 cel mai rece din ultimii 100 de ani şi printre primii 10 cei mai însoriţi şi mai uscaţi.

Foto: Flickr / mikemol

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger