Cea mai mare grădină verticală din lume se află în Singapore

0

Cea mai mare grădină verticală din lume se află, oficial, confirmat de Cartea Recordurilor, în Singapore, pe un turn de locuinţe construit de City Developments Limited (CDL). Peretele verde al clădirii are o suprafaţă de aproape 2.300 de metri pătraţi şi va economisi energie şi apă în valoare de peste 500.000 de dolari anual. Proiectul va fi finalizat complet în decembrie 2017.

 

 

Clădirea Tree House construită de CDL se află într-o zonă liniştită a Districtului 23 din Singapore. Are 24 de etaje şi este o clădire de locuinţe, gândită în aşa fel încât să se folosească de tehnologii moderne durabile, care să ajute clădirea să funcţioneze cât mai ecologic, să găzduiască grădina verticală şi să includă elemente de design la rândul lor menite să facă întreg complexul de locuinţe prietenos cu mediul: ferestre care ajută la reducerea temperaturii, senzori de mişcare ce activează luminile automat (ori le sting, după caz) şi altele.

 

stire 19 iun gradina 2

 

Grădina verticală a turnului va reduce amprenta de carbon a acestuia prin filtrarea poluanţilor şi a dioxidului de carbon din aer. Exteriorul verde va reduce rata absorbţiei de căldură, ceea ce înseamnă o economie de 15 – 30% la energie. Dezvoltatorul proiectului, compania City Developments Limited (CDL), a câştigat licitaţia pentru acesta în august 2009 şi spune că va finaliza integral blocul, cu grădina şi toate tehnologiile integrate, până la sfârşitul anului 2017, când apartamentele din clădire vor putea fi date în folosinţă.

 

stire 19 iun gradina 4

 

Mai multe detalii: City Developments Limited (CDL)

 

Sursa şi foto: Design Taxi, IH

 

Puteţi citi şi:

Paleţi reciclaţi în grădini verticale

Grădini urbane. Acum, pe verticală

Grădinile verticale sunt un succes în Singapore

Verdeaţa Isteaţă – grădină urbană în jungla de beton din Mănăştur


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger