Cea mai mare fermă eoliană din lume se construieşte la Fukushima, în Japonia

0

După recentul accident nuclear de la Fukushima, din Japonia, autorităţile statului şi regiunii au căutat în permanenţă noi surse de energie care să înlocuiască nevoia de energie nucleară şi să permită închiderea reactoarelor nucleare, care s-au dovedit periculoase. Aceste noi surse au fost căutate în sectorul verde, regenerabil, pentru că revenirea la combustibili fosili nu era o opţiune viabilă.

 

 

Astfel, Japonia a pornit foarte decis pe calea „înverzirii” totale a modului de producere şi furnizare a energiei. Planurile oficiale pentru viitorul imediat sunt de a construi cea mai mare fermă eoliană din lume la mai puţin de 20 de kilometri distanţă de coasta Fukushimei (locul dezastrului nuclear), tocmai datorită simbolismului puternic pe care îl poartă acest spaţiu. În prezent, cea mai mare fermă eoliană din lume se găseşte în largul coastei Suffolk, Marea Britanie; se numeşte Greater Gabbard şi produce 504 megawaţi cu ajutorul a 104 turbine eoliene. Ferma eoliană care se va construi în Japonia va produce 1 gigawatt cu ajutorul a 143 de turbine.

Turbinele eoliene din Japonia vor fi ancorate pe rame plutitoare din oţel, în loc să fie prinse de fundul oceanului, precum în cazul altor instalaţii de acest gen. La rândul lor, ramele din oţel vor fi prinse de fîşii de teren aflate sub apă. Turbinele vor fi înalte de cel puţin 200 de metri fiecare. Locul amplasării fermei a fost ales datorită infrastructurii deja existente, care era folosită la transportul energiei produse de centrala nucleară. Prefectura din Fukushima şi-a propus, astfel, ca până în anul 2040 să ajungă să îşi producă singură, în totalitate, energia de care regiunea are nevoie. Ferma eoliană gigant care urmează a fi construită aici este numai o piesă la baza îndeplinirii acestui scop: tot în regiunea Fukushima este planificată construcţia cele mai mari ferme solare din Japonia.

 

Sursa: Physorg

Foto: TH


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger