Cea mai îngustă clădire din Europa, inaugurată la Varşovia

3

În Polonia a fost inaugurată cea mai îngustă clădire existentă în această ţară, dar care, totodată, spun unii specialişti, ar putea fi chiar cea mai îngustă clădire (locuibilă) din întreaga Europă. Clădirea are o lăţime de numai 92 de centimetri, în cel mai îngust punct al său.

 

 

Construcţia se află în capitala Poloniei, Varşovia şi face parte dintr-un proiect artistic al scriitorului israelian Edgar Keret. El spune că va locui în această clădire când va fi în vizită în Varşovia, adică de două ori pe an. Proiectul este dedicat memoriei acelor membri ai familiei scriitorului care au murit în timpul Holocaustului (al doilea război mondial).

Clădirea se găseşte, de fapt, între pereţii altor două construcţii, în zona fostului ghetou din Varşovia. A fost concepută de arhitectul polonez Jakub Szczesny. În punctul de maximă lăţime, clădirea ajunge la 152 de centimetri. Deşi pare greu de crezut, ea chiar este locuibilă. Are o mini-bucătărie (foto mai jos), o mini-baie, un spaţiu pentru dormit, o mică zonă de lucru, toate accesibile prin scări. Clădirea a primit numele Keret House şi s-ar putea să fie cea mai îngustă clădire locuibilă din Europa.

 

 

Mai multe detalii puteţi găsi aici.

 

Sursa: Reuters

Foto: Yahoo


3 comentarii

  1. Pingback: FOTO Cea mai îngustă casă din lume | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger