Cea mai emoționantă fotografie din timpul tragediei din Bangladesh

1

La sfârșitul lunii trecute, prăbușirea unei fabrici de confecții de la periferiile Bangladeshului a dus la moartea a aproape o mie de angajați. Dintre toate imaginile surprinse în timpul acestui tragic eveniment, cea realizată de fotograful local Taslima Akhter spune, fără cuvinte, o poveste sfâșietoare.

03_img_02891

 

Imaginea de mai sus surprinde doi angajați ai fabricii care și-au găsit sfârșitul sub ruine îmbrățișați. Potrivit revistei Time, autorul imaginii nu cunoaște identitatea celor doi și nici relația dintre aceștia: singurul element pe care-l putem ști este mesajul universal care transpare din fotografie.

”Mi-am petrecut întreaga zi în care s-a prăbușit fabrica la fața locului, privind cum muncitorii răniți erau recuperați de sub dărâmături. Îmi amintesc privirile înspăimântate ale rudelor – eram epuizat atât fizic, cât și psihic,” povestește Taslima Akhter pentru Time. ”Pe la ora 2 a.m., i-am descoperit pe cei doi printre ruine. Partea de jos a trupurilor lor erau îngropate în beton. Bărbatului îi aluneca din ochi un șuvoi de sânge, exact ca o lacrimă. Nu mi-a venit să cred ochilor. Am avut impresia că-i cunosc – i-am simțit foarte apropiați.” Fotograful mărturisește că se simte  bântuit de această imagine. ”E ca și când mi-ar spune nu suntem o cifră oarecare – nu suntem doar muncitori și vieți ieftine. Suntem oameni ca tine. Viața noastră e la fel de valoroasă ca a ta, explică Akhter.

Sursa: Time


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger