Cea mai bătrână persoană din lume împlinește 116 ani

0

Misao Okawa, o femeie japoneză născută în 1898, deține titlul de cea mai bătrână persoană din lume și spune că secretul unei vieți lungi sunt mâncarea și somnul. Pe 5 martie, femeia va împlini remarcabila vârstă de 116 ani.

 

Bătrâna este fiica unui confecționer de kimono-uri și a preluat titlul de cea mai longevivă persoană din lume după moartea lui Jireomon Kimura, la 116 ani, în iunie 2013. Experții spun că nu e de mirare că ambii deținători ai recordului sunt din Japonia, unde trăiau 54.397 de centenari, dintre care 282 de super-centenari care împliniseră 110 ani, în septembrie, când s-a sărbătorit Ziua Națională a Respectului pentru Vârstnici.

“Doamna Okawa mănâncă trei mese pe zi și doarme opt ore pe noapte”, spune Tomohito Okada, directorul centrului de bătrâni unde locuiește femeia de 18 ani. Mâncarea ei preferată este sushi și are parte de ea cel puțin o data pe lună.

Cele mai fericite momente din viața ei au fost căsătoria în 1919 și nașterea celor trei copii, dintre care mai trăiesc doi, băiatul de 94 de ani și fiica de 92. Misao Okawa mai are patru nepoți și șase strănepoți. Cel mai trist moment din viața ei a fost moartea soțului, în 1931, acum 83 de ani.

Durata medie de viață a unei japoneze este de 85,9 ani, femeile reprezentând 87% dintre centenarii din Japonia. Un japonez trăiește, în medie, 79,6 ani. Experții pun durata lungă de viață a japonezilor pe seama sistemului adecvat de sănătate, a sprijinului comunității, încurajarea în spiritual unei vieți active și o dietă sănătoasă bazată pe pește, orez, legume și fructe.

Sursa: The Telegraph

 

Puteți citi și:

Cercetătorii chinezi au descoperit formula tinereții

Topul țărilor în care se trăiește cel mai mult

Femeile din Europa sunt mai longevive decât bărbații


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger