Cea mai bătrână persoană din lume are 121 de ani și face parte dintr-un trib din Amazon

0

Maria Lucimar Pereira își va sărbători în curând cea de-a 121-a zi de naștere. Ea este cea mai bătrână persoană din lume și este o indigenă din Amazon, aparținând tribului Kaxinawa, din vestul Braziliei.

Ea a fost găsită în timpul unei revizuiri guvernamentale a înregistrărilor nașterilor. Anul nașterii sale este 1890, ceea ce o face să fie cea mai bătrână persoană din lume, cu șase ani mai în vârstă decât deținătorul anterior al titlului.

Pereira își pune longevitatea pe seama dietei naturale pe care a avut-o în Amazon. Potrivit Survival International, un grup de apărare a drepturilor indigenilor din Amazon, guvernul a confirmat validitatea certificatului de naștere al femeii.

Ce face ca longevitatea Mariei Lucimar Pereira să fie cu atât mai surprinzătoare sunt condițiile umile în care trăiește. Ea locuiește într-o zonă îndepărtată din Amazon, în statul brazilian Acre, unde are un stil de viață tradițonal, păstrat de secole, fără facilitățile moderne, fără de care persoane care au jumătate din vârsta ei nu pot trăi.

Pereira spune că a ajuns la această vârstă datorită unui stil de viață activ, sănătos, cu o dietă bogată în carne, fructe și legume crescute local, fără sare, zahăr și conservanți.

“Este reconfortant să vezi o comunitate care a păstrat legături strânse cu pământurile ancestrale și se bucură de beneficiile indubitabile ale acestora”, spune Stephen Cory, reprezentant al Survival International.

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger