Cea mai bătrână pasăre din SUA este un albatros de 60 de ani

0

Cea mai bătrână pasăre sălbatică din Statele Unite este proaspătă mamă, din nou. Biologii au zărit albatrosul în vârstă de cel puțin 60 de ani în urmă cu câteva săptămâni, împreună cu un pui la Midway Atoll, o zonă îndepărtată la nord-est de Honolulu, informează Huffington Post.

Biologii i-au pus brățară de urmărire prima dată în 1956 când clocea un ou. La vremea respectivă se estimase că ar fi în vârstă de 5 ani. De atunci a purtat cinci brățări pentru păsări.

Bruce Peterjohn, șeful North American Bird Banding Program, a spus că albatrosul este cea mai bătrână pasăre inclusă în programul de monitorizare a păsărilor, care există de 90 de ani.

“Arată minunat”, spune Peterjohn. ”Faptul că mai poate crește pui la peste 60 de ani este mai mult decât poate fi exprimat în cuvinte”, a mai spus acesta.

Pasărea, pe care o cheamă Wisdom, a crescut, estimativ, 30-35 de pui în toată viața. Albatroșii depun un singur ou pe an, dar durează aproape tot anul clocirea și creșterea puiului, iar păsările își iau, uneori, un an pauză după ce cresc un pui.

Foto: Flickr / marlin harms

Citiți și:

Ecologia acustică: Sănătatea ecosistemului se măsoară prin sunete

VIDEO Un curcan atacă mașina poștașului

Poliția din Germania a reținut o bufniță beată

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger