Cea mai aspră secetă din Europa ultimului secol

0

Continentul european începe să aibă de-a face cu valuri de căldură din ce în ce mai puternice, meteorologii anunţând cea mai mare secetă din ultimii 100 de ani.

Potrivit Business Insider, Marea Britanie a declarat deja oficial două zone ca fiind masiv afectate de secetă, atenţionând că lista va continua să se actualizeze pe parcursul verii. Franţa, la rândul ei, a trecut la măsuri de urgenţă pentru conservarea apei, cheltuielile pentru susţinerea fermierilor în astfel de condiţii ridicându-se la 1,4 miliarde de euro. De altfel, preţul fânului în Franţa a crescut atât de mult, încât au fost introduse raţii pentru animalele rumegătoare, distribuite de soldaţi. Costurile de întreţinere s-au ridicat atât de mult, încât mulţi agricultori preferă să-şi vândă animalele către abatoare, iar guvernul francez a început să le acorde fermierilor împrumuturi, pentru a compensa pagubele produse de condiţiile meteorologice vitrege.

Nu numai agricultura va avea însă de suferit, ci şi producătorii de bere şi producătorii de carburanţi, dat fiind că preţurile pentru materiile prime s-au ridicat la cote foarte mari. Singurii care îşi păstrează optimismul sunt producătorii de vin care, după cum au declarat pentru New York Times, au avut parte şi de alte veri secetoase, al căror rezultat a fost o mai bună calitate a producţiei viticole.

Între martie şi mai 2011, Europa a avut parte de cea mai uscată perioadă din ultimii 50 de ani şi de cel mai călduros interval din 1910 încoace. Anglia se confruntă cu cel mai fierbinte anotimp din 1659 şi cu cea mai uscată perioadă de la începutul secolului XX. Nici Germania nu stă tocmai strălucit, având de-a face cu cea mai mare secetă din 1893.

Sursa: Businessinsider.com

Foto: Itsyourworld.org

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger