Ce vrăji mai fac corporaţiile

0

Corporaţiile sunt şi ele oameni, e greu şi pentru ele şi încearcă să se descurce cum pot. Bank of America, o multinaţională gigant, nu a plătit nici un impozit în ultimii doi ani, aşa că a primit 1 miliard de dolari din banii publici.

În 2008, Bank of America, cea mai mare bancă americană, a fost ajutată de Guvern cu 20 de miliarde de dolari, în cadrul „programului de salvare financiară”. Corporaţiile plătesc taxe pe profit, iar Bank of America a raportat în 2010 pierderi de 5, 4 miliarde de dolari. Din acest motiv, corporaţia a fost scutită de impozite şi a primit înapoi, ca orice cetăţean, un ramburs de un miliard de dolari.

Toată lumea ştie că multinaţionala evită să plătească taxe în America reinvestind profiturile din străinătate tot în străinătate, dar pentru că legea pune pe picior de egalitate corporaţiile cu cetăţenii obişnuiţi şi le aplică acelaşi tratament, Bank of America nu numai că scapă fără să plătească impozite, primeşte ajutoare financiare şi ramburs, dar se preconizează că şi în următorii ani va face aceeaşi mişcare. Mai mult, schema lor se poate transforma într-o epidemie şi din ce în ce mai multe corporaţii îşi vor continua activitatea fără să contribuie cu nimic la bugetul american.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger