Ce spune luna în care te-ai născut despre cît o să trăiești

2

Poate v-ați gîndit la zodiac și legătura dintre destinul fiecărei zodii și longevitate dar nu e vorba de asta. Corelația dintre luna în care ne-am născut și longevitate se pare că ar avea o bază științifică.

 

 

În revista Death studies a apărut un articol care adună mai multe studii pe această temă. Analizele făcute pe o colecție serioasă de date arată că oamenii născuți între lunile octombrie și decembrie trăiesc mai mult decît cei născuți între aprilie și iunie. Mai precis, cei născuți în noiembrie au cea mai mare longevitate, pe cînd cei născuți în iunie cea mai mică. Acestea fiind vîrfurile, se poate aprecia gradual la fiecare lună cît de aproape e de jackpotul unei vieți lungi.

Studiul cel mai important pe acest subiect au fost făcute pe jucători de baseball. Indiferent de anul în care erau aceștia născuți, de înălțime, carieră și așa mai departe, ceea ce rămînea constant între variabile era luna nașterii.

O explicație – cea mai logică de altfel – e că fetușii care se dezvoltă în lunile de iarnă sunt mai slăbiți (din cauza alimentației, a lipsei soarelui, poate a stării psihice a mamei etc) decît ceilalți.


2 comentarii

  1. “O explicație – cea mai logică de altfel – e că fetușii care se dezvoltă în lunile de iarnă sunt mai slăbiți (din cauza alimentației, a lipsei soarelui, poate a stării psihice a mamei etc) decît ceilalți.” – asta ar duce la concluzia ca situatia e exact invers – cei nascuti intre aprilie – iunie se nasc in perioada mai ingaduitoare a anului, pe cand ceilalti, nascuti in octombrie-decembrie ar avea sanse mai mari sa moara mai repede.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger