Ce spune despre tine luna în care te-ai născut

4

De data asta nu e vorba de zodiac, e un fel de știință. În Los Angeles Times a apărut un articol despre cum sunt determinate tipurile umane de luna în care s-au născut.

 

Iernaticii (22 decembrie – 20 martie)

– Șanse mai mari să fie obezi

– Cei sub 45 de ani caută noutatea. Cei peste 45, caută noutatea mai puțin decît congenerii lor

– Șanse mari de schizofrenie (ceea ce ține de boli, ca și în cazul obezității, e mai ușor de determinat statistic; căutarea noutății e însă ceva pe care se pune mai greu degetul, fiind vorba și de informații construită pe raporturile subiecților despre ei înșiși și știm cu toții cît de solide sunt acestea)

 

Primăvăraticii (21 martie- 21 iunie)

– Șanse mai mari să fie înalți

– Șanse mari să sufere de scleroze multiple

 

Văraticii (22 iunie – 22 septembrie)

– Păsări de noapte, insomniaci
-Stîngaci
-Șanse mari la diabet

 

 

Tomnaticii (23 septembrie – 21 decembrie)

-Longevivi

-Alergici

Legătura dintre anotimpul în care ne-am născut și ceea ce suntem pare să aibă o logică – ca embrioni, suntem hrăniți într-un fel vara și altfel iarna, mama e în dispoziții psihosomatice diferite etc. Cum se reflectă însă precis aceste diferențe în noi e mai greu de stabilit, iar statisticile își au limitele lor, așa că e firesc să privim aceste studii cu scepticism.


4 comentarii

  1. Ha, ha, haaa!!! He, he, heee!

    M-am nascut pe 13 martie 1955, am 1,84 m, nu sunt obez, nu sunt schizofren, sunt foarte curios sa aflu cât mai multe, am fost foarte prost hranit de mamica (având in vedere epoca aia bizara), sunt stângaci, insomniac, dar nu sufar de nici o alergie si habar nu am daca o sa fiu longeviv.
    E clar ca n-am venit pe lume între 23 septembrie si 21 decembrie! (…Dar de asta eram deja sigur…)

    Rahatuirile astea vin din studii platite de cineva?… …Si cine-s cretinii care finanteaza astfel de studii??? …As vrea sa-i cunosc si eu, sa fac un profitel acolo, dè, ca omu’!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger