Ce se poate construi din giga-chiria Primăriei Capitalei

1

Primăria Capitalei plăteşte proprietarului unei clădiri o chirie de 250 000 de euro pe lună. Nouă ni se pare exagerată dar noi nu suntem experţi în imobiliare, aşa că am întrebat un arhitect.

 

 

Am încercat să aflăm de pe siteul Primăriei din Londra, un oraş cu chirii astronomice, cât plătesc ei pe lună. Am aflat ce cheltuieli au la energie, cine le închiriază clădirea, dar nimic despre chirie. În schimb, sălile şi terasa Primăriei sunt subînchiriate săptămânal pentru conferinţe, petreceri (inclusiv nunţi) şi activităţi turistice, clădirea are un sistem foarte economic energetic, deci, în cele din urmă, pe undeva se acoperă o parte din cheltuială.

Am întrebat un arhitect, NC, ce părere are despre suma pe care o dă Primăria Capitalei şi ce s-ar putea construi din aceşti bani. În primul rând, ne-a răspuns NC, 250 000 de euro pe lună sunt cusuţi cu aţă albă, oricât de spectaculoasă ar fi clădirea închiriată (nu e – angajaţii se plâng că n-au destule locuri de parcare, lifturile nu funcţionează bine). Cu 250 000 de euro se poate face o grădiniţă de cartier, cu trei grupe sau se pot amenaja 2-3 spaţii verzi, cu parcări şi locuri de joacă între blocuri. În fiecare lună.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger