Ce se întâmplă cu mail-urile noastre după ce murim?

0

Deși nu poate să spună ce se întâmplă cu noi după moarte, Google se poate ocupa, totuși, de conturile noastre după ce nu mai suntem. Compania a lansat pagina de setări Inactive Account care permite unui utilizator să decidă ce se va întâmpla cu pagina lui de YouTube, cu mail-ul sau cu contul Google + după moarte.

Utilizatorii pot alege ca datele lor să fie șterse după trei, șase sau 12 luni de inactivitate. Andreas Tuerk, reprezentant al companiei, a declarat că e important să ne gândim la ce-i mai rău. “Nu ne place să ne gândim la moarte – mai ales a noastră. Dar să facem planuri pentru ce se va întâmpla când nu vom mai fi este foarte important pentru oamenii pe care îi lăsăm în urmă”, spune acesta.

Se pare că Inactive Account Manager a primit deja denumirea mai colocvială de Death Account Manager.

Utilizatorul poate alege perioada în care contul să fie inactiv înainte de a fi șters. Perioada poate fi de până la un an. Google trimite, de asemenea, un avertisment cu o lună înainte de a fi șters permanent. De asemenea, se pot alege serviciile care să fie trimise altor persoane, de la Blogger la YouTube până la albumele Picassa și contacte. Parolele, însă, nu se transmit.

Dacă un membru al familiei vrea să consulte contul de Google al unei persoane decedate, compania va onora dorința decedatului pe care și-a exprimat-o în Inactive Account în măsura permisă de lege.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger