Ce scuze mai folosesc angajații pentru a scăpa de o zi de muncă

0

Arta scuzelor pentru a scăpa de o zi de muncă este înfloritoare arată un sondaj printre 1.000 de angajați și 1.000 de șefi. Scuzele sunt dintre cele mai bizare, iar angajații sunt tot mai inventivi, se pare.

“Mi-a căzut o conservă de fasole pe degetul mare de la un picioare” sau “Frâna de mână de la mașina s-a stricat și m-am rostogolit de pe un deal până într-un stâlp de lumină” sau “Câinele meu a tras o sperietură groaznică și nu vreau să-l las singur” sunt câteva dintre scuzele pe care le-au folosit chiulangii.

Un angajat și-a sunat șeful să-i spună că nu poate veni la muncă pentru că a într-un magazin cu un cârlig agățat de limbă, iar altul a sunat să anunțe că mama lui a murit, pentru a doua oară.

“Am halucinații”, “Sunt blocat în casă pentru s-a stricat ușa” sau “M-am rănit în timpul unei partide de sex” au fost, de asemenea, motive invocate de angajați.

Probabil nu e surprinzător că șase din zece șefi nu-și cred angajații care se scuză pentru a lipsi de la muncă. O treime dintre angajatori se uită pe platformele de socializare pentru a vedea dacă angajații se simt atât de rău încât să nu posteze ceva.

Printre cele mai credibile scuze sunt virușii și durerile abdominale. Dar durerile de gât sau spate din cauza întinderilor musculare sau oboselii nu sunt credibile. Sondajul mai arată că șefii vor să fie sunați pentru învoire și nu sunt bucuroși dacă primesc un sms sau un e-mail în schimb.

În medie, un angajat a chiulit de patru ori în viață de la muncă invocând motive false.

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger