Ce puteți vedea astăzi la ONGFest

0

Peste 130 de organizații nonguvernamentale și-au expus proiectele la standurile ONGFest, Târgul Național al Asociațiilor și Fundațiilor. Dacă în restul anului, oengiștii stau în umbră de unde veghează la respectarea drepturilor omului, la implementarea legilor sau la bunăstarea celor discriminați, timp de trei zile, ei pot fi cunoscuți la ONGFest. Și în acest an, la cea de-a cincea ediție, s-au strâns cele mai importante proiecte din sfera societății civile. Dacă vreți să le cunoașteți, să vă implicați sau să cereți ajutor, puteți merge la târg și astăzi, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

 

100520141027

 

Noi am dat o tură deja la ONGFest și vă facem câteva recomandări de standuri ce trebuie vizitate:

 

captivi

Asociația Captivi în Propria Minte se ocupă de copii cu autism la centrul de zi din București unde 20 de copii fac terapie, în două grupe, în funcție de gradul de dizabilitate. Centrul există de aproape 4 ani și pune la dispoziția copiilor numeroase forme de terapie prin care aceștia învață să comunice, să-și capete echilibrul și să își exprime creativitatea. Asociația oferă, de asemenea, sprijin financiar părinților care nu își pot permite plata integrală a terapiei. La ONGFest, Asociația găzduiește la stand un atelier ad-hoc de pictură pentru cei mai mici vizitatori.

 

accept

Asociația Accept promovează la ONGFest evenimentul anual al persoanelor LGBT care, din acest an, se numește Bucharest Pride și se va desfășura între 2 și 8 iunie. În cadrul acestuia, va avea loc marșul diversității pe 7 iunie, dar și numeroase proiecții, dezbateri și alte activități prin care publicul larg să înțeleagă faptul că orientarea sexuală este o trăsătură a ființei umane și nu este motiv de ură și discriminare. Tema din acest an este solidaritatea între persoanele LGBT și alte minorități dar și între toți locuitorii Bucureștiului care sunt chemați să lupte pentru apărarea drepturilor omului alături de comunitatea LGBT.

 

greenitiative

Standul Greenitiative nu poate trece neobservat datorită mirosului de lavandă crescută la Mogoșoaia, unde inițiatorii asociației au construit o locuință ecologică. Dacă vizitați standul puteți afla sfaturi și idei despre cum să vă înverziți propria casă și cum, în final, să vă micșorați facturile. Familia Ienculescu-Popovici a ajuns la performanța de a plăti pentru o suprafață locuibilă de 200 de metri pătrați facturi egale cu cele pe care le plătea în București, la bloc, pentru 60 de metri pătrați. În plus, la stand găsiți și produse din gama Green Mogo (că ziceam de lavandă) numai bune de un cadou.

 

art fusion

Unul dintre cele mai jucăușe standuri este cel al Asociației A.R.T. Fusion, care invită vizitatorii la un șotron, la spânzurătoarea sau la solnița, toate pe teme ecologice. Asociația promovează educația globală, adică îi face pe oameni să înțeleagă că suntem părți ale unui întreg și deciziile noastre au legătură și cu alți oameni. Tema din acest an pe care o promovează la ONGFest este consumerismul și oferă sfaturi pentru un stil de viață sustenabil. Se pare că pentru copiii, aceste recomandări nu sunt o noutate, ei sunt adevărați ecologiști și, cel mai adesea, îi au pe bunici ca exemplu.

 

omenia

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Omenia este un stand unde se poate face chiar shopping. În schimbul unei donații, puteți lua acasă hăinuțe de copii împletite de pensionarii din cadrul asociației. Organizația re 35.000 de membri în București și zonele limitrofe care au la dispoziție și un centru de zi, unde se pot înscrie la cerul de pictură sau la cor sau la cercul “mâini îndemânatice” unde împletesc haine. Dacă treceți pe la ONGFest nu ezitați să cumpărați un pullover făcut de bunicii de la Omenia.

În cadrul ONGFest mai puteți lua parte la numeroase dezbateri și momente artistice care au loc pe scenă. Puteți consulta și site-ul festivalului, dar mai bine mergeți la o plimbare în Herăstrău astăzi.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger