Ce putem vedea la MACAZ Bar Teatru Coop în martie

0

Și luna martie este luna teatrului politic la MACAZ. Iată care sunt spectacolele care ne așteaptă:

Duminică, 12 martie, ora 19:00 – “ÎNTRE GRANIȚE” performance participativ 

Între granițe este un performance participativ despre istoria şi resorturile persecuţiilor, migraţiei şi refugiului în context local şi internaţional. Performance-ul se înscrie într-un proiect mai amplu de cercetare al celor patru artiste/i, care provin din familii afectate de persecuţie etnică şi migraţie forţată. 

Echipa: Ioana Florea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, David Schwartz


Duminică, 19 martie 19:00 &  Joi, 23 martie 19:30 – ”CINE A OMORÂT-O PE SZOMNA GRANCSA?”

O fată romă de 17 ani din Harghita este găsită spânzurată în şura casei părinteşti. Povestea Szomnei nu poate fi descifrată nici de către cei din comunitate, nici de oamenii legii, deşi fiecare are o explicaţie despre moartea fetei. Declaraţiile celor care au cunoscut-o par toate adevărate dar se contrazic între ele, rămânându-ne numai cuvintele primului martor: “nu pricep”. Toată lumea pledează “nevinovat”, deşi toţi trăiesc cu sentimentul vinovăţiei. Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa? 

O producţie a companiei de teatru Giuvlipen
Cu: Liana Ceterchi, Mihaela Drăgan, Zita Moldovan
Muzica live: Elena Albu
Scenografia: Elena Dobîndă
Regia: Mihai Lukacs 

 

Duminică 29 martie, ora 19:00 – ”DOMICILIU INSTABIL” 

Spectacolul investighează, din perspectiva subiectivă a rezidentelor și rezidenților căminului „Amalia și șef rabin dr. Moses Rosen”, felul în care s-au transformat și au evoluat procesele de locuire urbană în context local, de la diferențele de statut social din perioada interbelică, trecând prin evacuările și românizările din timpul războiului, locuitul forțat la comun din anii 1950, cumpărarea apartamentelor proprietate personală, în anii 1970, evacuările forțate din perioada socialistă și post-socialistă. 

Colectiv: Iudith Ardeleanu, Marius Armașu, Mihaela Bîrlegi, Ioseph Cotnăreanu, Mișa Dumitriu, Paul Dunca, Margareta Eschenazy, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Jak Neumann, Katia Pascariu, Marius Rădulescu, David Schwartz, Lippa Segall, Pompiliu Sterian, Dorotea Weissbuch.


​ 

REZERVĂRI la [email protected] sau la tel. 0728 072 362

Intrare liberă. Spectacolele fac parte din programul ”Arta de rezistență”, un proiect cultural finanţat de AFCN.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger