Ce ne spune presa că e superadictiv și nu e

2

De cîțiva ani, citim zilnic într-un ziar sau într-o revistă despre adicții false. Dragostea e adictivă precum cocaina este unul dintre aceste titluri; din laboratoarele științifice pînă la noi, filtrate prin prisma ziariștilor stresați și de multe ori total paraleli cu subiectul, rezultatele neurocercetătorilor ajung distorsionate și exagerate grav.

 

 

 

Cum spun Tom Stafford și Matt Webb, autorii cărții Mind Hacks, tot ceea ce e folosit în exces, ce e plăcut sau e asociat în vreun fel, oricît de vag, cu dopamina, e comparat cu cocaina.

Iată și o listă a lucrurilor pe care presa ni le dă drept adictive – la fel de adictive precum cocaina:

World of Warcraft
Puterea
Nicotina
Junk Food-ul
Înghețata
Ciocolata
Cannabis-ul
Dragostea
Jocurile de noroc
Mîncărurile grase
Pornografia
Facebook
Zahărul
Joggingul
Poveștile

 

Și iată lista verificată științific a lucrurilor care provoacă aceeași dependență precum cocaina:

Cocaina

Și nici măcar cocaina – riscul de a deveni dependent de cocaină e de 5% în primii doi ani după prima utilizare.


2 comentarii

  1. dupa drogul cocaina urmeaza tot cocaina nu bere .
    i-mi povestea un prieten caci prin anii 2008 -2009 aveau prime de la servici in spital clinic de urgenta bagdasar arsenii , o data la patru luni de zile , de doua trei sute de roni , de patru ori pe anul de zile si bilete de vara de vancante spre mare litoral in doua persoane . tot el suparat i-mi povestea ca s-ar fi scos acele bilete pe motivul criza .
    au mintit cu criza caci de la el am inteles se dadeau si de dau inca sin zilele anului 2015 pe sub mana proxenetilor cu prostituatele de pe internet aspecte de video chat glizati glisate , e intre ei bagdasar arsenii si din salariul lui al povestitorului si al altor persoane angajati luau 450 -500 de roni pe motivul criza si inca aeeasi procedura . aceea nu e imflatie .
    biletele de la bagdasar arsenii de rand de 6 nopti cazare moca si un mic dejun inclus nu au la baza drogurile heroina, preluate de alte persoane si folosind acelasi nume al aptului de munca inscriptionate batude de masini standard si ajunsi pe sub mana la alte persoane se consuma in moteluri hoteluri droguri precum cocaina iar s.r.i strange cu microfoane spion intre ei fiind cazul decat sunetele naaaafffff , cornetul pe nas .
    au mascat prostitutia din romania , prostitutia nu plateste taxe dar se considera radical ca ar strange bani pentru insusi persoanele cand de fapt consumul la drogul de cocaina un gram de cocaina in tara romania sa ieftinit de la 100 de euro la 70-80 de euro .

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger