Ce mai vedem la Pelicam: Noam Chomsky, Yes Men și Planetary

0

Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni – Pelicam ne-a pregătit și anul ăsta o serie de documentare provocatoare în afara competiției:

Requiem for the American Dream” (r. Peter D Hutchinson, Kelly Nyks, Jared P. Scott, 2015, SUA) este discuția definitivă cu Noam Chomsky, unul dintre cei mai importanți intelectuali în viață. Prin interviuri filmate pe parcursul a patru ani, Chomsky discută principiile care ne-au adus la starea de inegalitate fără precedent în istorie – urmărind jumătate de secol de politici menite să-i favorizeze pe cei bogați în detrimentul majorității – în timp ce privește înapoi către propria-i viață de activism și participare politică.

Planetary” (r. Guy Reid, Steve Watts Kennedy, 2015, UK/Canada/India) este un apel provocator și surprinzător de trezire, o călătorie cinematografică ce explorează originile noastre cosmice și viitorul nostru ca specie. Planetar este o reamintire poetică și umilă că este timpul să ne schimbăm. După film, rămânem în Piața Mircea cel Bătrân unde vor avea loc observații astrale cu ajutorul celor de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din București.

The Yes Men Are Revolting” (r. Jacques Servin, Igor Vamos, Laura Nix, 2015, SUA) este filmul care va închide cea de-a cincea ediție a Pelicam. Timp de două decenii, Yes Men au creat hoax-uri spectaculoase pentru a expune abuzurile corporatiste. Activitatea lor se lovește de “middle age”, iar ei se străduiesc să rămână inspirați în lupta împotriva schimbărilor climatice.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger