Ce le distinge pe femeile care au avut foarte mulți parteneri sexuali?

5

Bărbații le numesc fete de aur, femeile au alt nume pentru ele. Ni se pare că știm cam care sunt trăsăturile lor distincte, dar s-ar putea să ne înșelăm.

 

În revista Evolution and Human Behaviour a apărut un studiu pe această temă. A fost analizat un număr semnificativ de femei care practică frecvent sexul ocazional și s-a urmărit dacă se regăsesc la toate anumite trăsături vehiculate de folclor și de schemele noastre sociale.

Se spune, de exemplu, că o femeie care își schimbă des partenerii vine probabil dintr-o familie sau dintr-un mediu stresant, agresiv, instabil  sau că are valoare sexuală mai mică, adică e mai puțin atrăgătoare.

Aceste trăsături nu s-au regăsit la un număr destul de mare de femei din această categorie, astfel încît să se confirme prejudecata. Femeile cu un astfel de comportament sexual proveneau din medii sociale diverse și ar fi putut fi notate cu toate notele posibile pentru înfățișare. Nu exista deci nici un model în acest sens.

Singura trăsătură comună tuturor a fost masculinitatea. Aceasta se observă în multe detalii, cum ar fi mărimea sînului drept,abilitatea de orientare în spațiu sau direct în anumite trăsături ale feței.


5 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger