FOTO Ce îi sperie pe cercetătorii din domeniul schimbărilor climatice

1

Schimbările climatice sunt un pericol pentru întreaga omenire, dar rămân greu de înțeles pentru majoritatea oamenilor. Artistul Nick Bowers a realizat o serie fotografică prin care umanizează previziunile sumbre privind viitorul planetei. El a surprins chipurile preocupate ale oamenilor de știință care își exprimă cele mai mari temeri,  într-o serie de fotografii alb-negru. Bowers a intervievat mai mulți oameni de știință din diverse domenii și le-a imortalizat figura în timp ce își expuneau descoperirile.

 

slide_363685_4107263_free

Will Steffen, cercetător în domeniul studierii Pământului
Universitatea din Florida, Universitatea din Missouri, Universitatea Națională a Australiei
Teama: pierderea controlului asupra sistemului climatic

“Clima are legătură cu multe părți ale Pământului: solul, oceanele, gheața, atmosfera. Noi observăm schimbări bruște în toate aceste zone…”.

 

 

slide_363685_4107264_free

 

Tim Flannery, cercetător în domeniul mamiferelor
Universitatea Paleontologică din New South West, Universitatea Monash, Universitatea La Trobe
Teama: distrugerea civilizației globale

“Știința climei a subestimat ritmul schimbărilor climatice, a fost prea conservatoare. Acum ne confruntăm cu schimbări mult mai rapide decât s-a preconizat inițial. Schimbări care, dacă nu sunt oprite, îi vor afecta pe copiii și pe nepoții mei cu siguranță”.

 

 

slide_363685_4107266_free

 

Sarah Perkins, cercetător în domeniul meteorologiei extreme
Universitatea din New South Wales
Teama: creșterea numărului fenomenelor meteo extreme

“Pe măsură ce clima se încălzește din cauza activității umane, cresc intensitatea și frecvența valurilor de căldură. Sunt îngrijorată din cauza efectelor temperaturilor ridicate asupra sănătății umane, a infrastructurii, agriculturii și sistemelor naturale. Când vom realiza că trebuie să schimbăm ceva și să aplicăm aceste schimbări, s-ar putea să nu mai fie de ajuns pentru a contracara catastrofele cu care ne vom confrunta…”.

 

 

slide_363685_4107267_free

 

Peter Macreadie, ecolog marin, Universitatea de Tehnilogie din Sydney, Universitatea Deakin
Teama: o catastrofă globală

“IPCC prezice că impactul schimbărilor climatice va fi catastrofal. Asta va afecta pe toată lumea. Nimeni nu e în siguranță. Vom pierde țările care se află la un nivel scăzut față de nivelul mării, vom pierde animalele, foametea se va extinde și speciile vor dispărea…”.

 

 

slide_363685_4107268_free

 

Penelope Ajani, biolog, Universitatea din Macquarie, Sydney
Teama: repercusiuni necunoscute ale schimbărilor climatice

“Comunitatea științifică știe că nivelul mării va crește, oamenii vor fi relocați și resursele de hrană se vor diminua. Dar eu lucrez pe lucruri mărunte – planctonul oceanului – și vedem deja schimbări climatice în aceste organisme. Cum vor afecta aceste schimbări oceanul global încă nu știm, iar asta mă sperie. De exemplu, faptul că vedem specii tropicale până pe coasta estică a Australiei înseamnă că se întâmplă schimbări majore deja. Totuși, în acest moment nu putem prezice impactul exact al acestor modificări”

 

slide_363685_4107269_free

 

Matthew England, oceanograf,Universitatea NSW, Sydney
Teama: conflictul global provocat de schimbările climatice

“Încălzirea și expansiunea rapide a apei în oceane, precum și creșterea ratei de topire a ghețarilor vor duce la creșterea nivelului mării cu un metru sau chiar mai mult în următorii 100 de ani. Asta va reprezenta un pericol decisiv în ce privește existența așezărilor umane, infrastructurii și industriilor din apropierea coastei în toată lumea. Aceste degradări de mediu vor agrava conflictul global și zeci de milioane de oameni vor migra, iar resursele lor de hrană vor fi periclitate”.

 

 

slide_363685_4107270_free

 

Lesley Hughes, ecolog, Universitatea Macquarie, Sydney
Teamă: dispariția speciilor

“Munca mea pe tema impactului schimbărilor climatice asupra speciilor și ecosistemelor arată clar că specia umană este periclitată…”

 

 

slide_363685_4107265_free

 

Shauna Murray, biolog, Universitatea de Tehnologie din Sydney, Universitatea din Tokyo, Universitatea din New South of Wales
Teamă: atingerea celor 4 grade de încălzire globală

“Am observat mai multe feluri de transformări climatice în mai multe zone. Totuși, procesul științific este consistent. Fiecare studiu pe care l-am făcut a trecut printr-un proces riguros care înseamnă colectarea de date, analiza cercetării și evaluare. În acest moment, avem cel puțin 10.000 de cercetări diferite, realizate în 20 de ani, fiecare folosind seturi diferite de date și toate ajung la aceleași concluzii. Avem o grămadă de dovezi de care o persoană obișnuită nu este conștientă, iar asta mă sperie…”

Sursa: Huffington Post


Un comentariu

  1. De aceea ar trebui sa partipam cu toti la marsurile de protest care vor avea loc in 21 septembrie la nivel global pentru a-i indemna pe politicienii care vor lua parte la summit-ul pe tema climei de la New York din 23 septembrie sa ia masuri pentru stoparea incalzirii climei si revenirea la temperatura dinaintea erei industriale.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger