Ce îi face anxioși pe oamenii lumii

0

Japonezii se frământă când vine vorba de dezastre naturale, spaniolii sunt preocupați de costurile ridicate ale traiului, oamenii din Orientul Mijlociu se tem de conflicte și de prețul benzinei, iar columbienii sunt mai îngrijorați de schimbările climatice decât orice altceva, aflăm de pe Fastcoexist. Asta arată Indexul Anxietății, un sondaj de opinie care arată ce îi face anxioși pe oamenii din 27 de țări ale lumii.

 

 

În Mexic, cetățenii sunt îngrijorați de rata infracțiunilor, în SUA, de starea actuală a economiei. Spaniolii se tem de șomaj (a cărui rată depășea 25% la ultima estimare), cehii de conducerea politică a țării. Pe chinezi îi face anxioși calitatea sistemului de sănătate din țara lor, la fel și pe ruși, în timp ce italieni își fac griji față de corupția la nivel înalt. Sud-coreeni sunt cel mai preocupați de șomaj și de prețul benzinei, iar starea economiei și costurile ridicate ale traiului sunt temerile numărul unu în Franța și Spania. Finlanda, Germania și Marea Britanie sunt mai puțin anxioase decât alte țări vest-europene.

La nivel general, anul acesta (sondajul e realizat anual), oamenii din Orientul Mijlociu, o zonă măcinată de conflicte, s-au dovedit a fi cel mai anxioși (82%), la polul opus fiind locuitorii Asiei de Sud (63%). După sud-asiatici, cel mai puțin anxioși sunt nord-americanii (64%). Rezultatele nu sunt surprinzătoare. În zonele instabile economic, oamenii sunt îngrijorați de starea economiei, iar cei din țările cu probleme sociale și politice serioase se tem exact de acele probleme. Singura excepție o face Columbia, care este mai preocupată de schimbările climatice decât orice altceva, deși țara se confruntă cu probleme sociale mult mai serioase decât cele din multe alte țări. O parte din această anxietate s-ar datora faptului că statul sud-american este printre primele trei țări cele mai vulnerabile la creșterea temperaturilor globale. Mai multe hărți și detalii găsiți pe Fastcoexist.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger