Ce fel de oameni sunt şefii Chevron

2

Mîine, 6 martie, ministrul economiei, Lucian Bode, se va întîlni cu reprezentanţii Chevron. Ştim deja cum îşi conduce Chevron afacerile, hai să vedem şi ce fel de oameni are Chevron în board-ul director.

 

 

Sam Nunn e un fost senator american cunoscut, ca politician, pentru campania împotriva acceptării homosexualilor în armată (15 000 de militari, dintre care mulţi experţi în diverse domenii, au fost daţi afară din armata americană din cauza lui), pentru descurajarea, prin reducerea fondurilor, cercetărilor HIV.   Nunn e în comitetul director al prietenilor noştri de la Coca-Cola şi e cunoscut pentru tăcerea implacabilă cu care a răspuns acuzaţiilor legate de abuzurile Coca Cola din China, Columbia, Salvador, Guatemala, India, Mexic; filipine etc. Răspunsurile le-a dat indirect – Nunn e preşedintele CSIS, Center for Strategic and International Studies. CSIS e asociat cu SOA, Şcoala Asasinilor, un institut american de pregătire al soldaţilor latino-americani. SOA e responsabilă de lovituri de stat, represiuni ale mişcărilor populare (inclusiv cele anti-Coca Cola din Columbia şi Guatemala), tortură instituţionalizată în ţările sud-americane. Întîmplarea face ca în board-ul CSIS să fie şi Muhtar Kent, chairman şi CEO al The Coca Cola Co. Sam Nunn a fost şi în comitetul director al Dell şi în perioada în care a lucrat pentru companie, Dell a fost criticată pentru regimul muncitorilor săi din China: ture de muncă de 15 ore la salarii de 50 de dolari pe lună. Din 1997, Nunn a făcut parte din comitetul director Texaco, care a fuzionat cu Chevron în 2001. Chevron este astfel responsabilă pentru cei 30 de ani în care Texaco a deversat 18 miliarde de tone de apă cu reziduuri toxice în pădurile ecuadoriene. În loc să-şi asume această responsabilitate şi să repare, Chevron a angajat 39 de firme de avocatură pentru a acoperi mizeria.

Corporaţiile sunt o mare familie, astfel că actualul director Chevron, Robert Denham, e şi director la Coca Cola FEMSA, o diviziune a Coca Cola din Mexic, acuzată permanent de abuzuri şi încălcări ale drepturilor omului în Mexic, Guatemala şi Columbia.

Pentru mai multe detalii, căutaţi aici materialele despre Chevron.


2 comentarii

  1. Pingback: Ce fel de oameni sunt sefii Chevron | Apa, nu gaze!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger