Ce fel de mediu e mai bun pentru lucru, ordonat sau haotic?

0

 Einstein lucra la un birou care arăta ca după o explozie. Artiștii sînt renumiți pentru haosul în care trăiesc și lucrează. Care dintre cele două medii e mai bun?

 

O nouă cercetare arată că starea mediilor de lucru are consecințe psihologice diferite. Subiecții studiului au fost puși să lucreze în birouri ordonate și birouri explodate.

În primul tip de mediu aceștia s-au comportat convențional și au luat deciziile care erau de așteptat de la ei. Ceilalți au făcut lucruri mai mult sau mai puțin ieșite din normă.

Același test a fost făcut pentru a determina creativitatea subiecților în medii diferite. Cum se bănuia, cei care lucrau în medii dezordonate erau mai creativi.

Care e atunci soluția pentru spațiile de lucru? Cercetătorii spun că atunci cînd e nevoie de soluții creative, trebuie să lucrăm în medii haotice. Pe măsură însă ce proiectul e implementat și e nevoie de organizare, e necesar mai puțin haos în jur.

Rezultatele se aplică și online. Website-urile foarte aranjate încurajează prudența în gîndire, cele mai dezordonate creativitatea.
În general însă laureații Premiului Nobel sau indivizii cu reușite creative majore preferă să se desfășoare în dezordine.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger