Ce fel de bărbați le plac femeilor foarte frumoase?

0

Studiile – pentru că s-au făcut studii și pe așa ceva – au arătat că femeile cele mai atrăgătoare au, cum era de așteptat, și cele mai înalte standarde la bărbați. Dintre toate calitățile necesare pentru a intra în grațiile unei modele lipsește însă una.

În această carte despre secretele atracției dintre bărbați și femei, e citat un studiu făcut de psihologii evoluționiști. Aceștia au recrutat o serie de echipe de cîte doi evaluatori, bărbați și femei, care au evaluat peste două sute de subiecți căsătoriți din America, din Midwest, zona despre care se zice că reprezintă cel mai bine societatea comună în tendințele și gusturile ei.

Fiecare subiect a fost notat după atractivitatea sa fizică și i-au fost analizați, în trei ședințe separate, factorii importanți pentru ei în alegerea unui partener.

Femeile cele mai frumoase aveau cele mai mari standarde – voiau și se așteptau de la partenerii lor să fie arătoși, masculini, tot timpul în formă fizică bună, iubitori, educați, mai în vîrstă decît ele dar nu cu mulți ani, să aibă un venit mare sau măcar potențial de venit ridicat și să-și dorească o familie cu copii.

Pe o singură calitate n-au insistat femeile atrăgătoare mai mult decît celelalte – pe inteligență. Un IQ obișnuit e la fel de bun cît unul ieșit din comun și nu compensează în nici un fel lipsa unora dintre calitățile enumerate mai sus, ceea ce ar explica de ce Bill Gates a decis să nu se căsătorească cu vreo regină a frumuseții – ar fi fost, cu toată strălucirea sa intelectuală și averea sa, în categorii fizice diferite și ar fi fost mereu conștient de asta.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger