Ce fac diferit norocoşii şi ghinioniştii?

0

De unde vine norocul şi, mai ales, ce fac diferit persoanele norocoase faţă de cele ghinioniste? Psihologul Richard Wiseman a realizat un studiu fascinant petnru a afla cine se consideră norocos şi cine nu.

El a făcut un experiment interesant. Psihologul le-a oferit atât persoanelor norocoase, cât şi celor ghinioniste un ziar şi le-a cerut să spună câte fotografii sunt înăuntru. El a descoperit că ghinioniştii au avut nevoie, în medie, de două minute să numere toate fotografiile, iar cei norocoşi au găsit numărul în câteva secunde.

Explicaţia e simplă. Norocoşii au găsit pe a doua pagină un mesaj care spunea “Nu mai număra. Sunt 43 de fotografii în acest ziar”. De ce nu l-au văzut şi ghinioniştii? Psihologul explică faptul că aceştia erau atât de concentraţi să caute toate fotografiile că au ratat mesajul.

“Persoanele fără noroc ratează oportunităţi pentru că sunt prea concentrate să se uite la altceva. Merg la petreceri cu scopul de a găsi partenerul perfect şi pierd şansa de a-şi face prieteni buni. Ei se uită prin ziar determinaţi să vadă anumite anunţuri de angajare şi ratează alte tipuri de joburi. Norocoşii sunt mai relaxaţi şi deschişi şi văd ce e de văzut, nu doar ce intenţionează să vadă”, explică acesta.

Experimentul demonstrează că norocul nu e doar noroc, ci o minte deschisă la oportunităţi pe care le-am rata dacă am fi absolut siguri de ce vrem.

Foto: Flickr / Jinx!

Sursa: LifeHacker.com

Cititi si:

Gandirea pozitiva ne ajuta sa traim mai mult

Ai tendinta sa te aperi si sa te justifici? Nu este o abordare buna

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger