Ce aţi face cu parcările din Bucureşti, dacă timp de o zi ar fi libere?

1

RFI România îi invită pe toţi cei care vor să transforme parcările într-un spaţiu diferit să vină cu idei. Ideile vor fi folosite cu ocazia celei de-a doua ediţii a PARK(ing) Day Bucureşti, ce va avea loc vineri, 16 septembrie. Preţ de o zi, câteva parcări de maşini vor fi transformate într-un loc prietenos, unde fiecare bucureştean e invitat să creeze spaţiul său ideal.

Pe site-ul evenimentului PARK(ing) Day Bucureşti, artiştii, activiştii de mediu, bucureştenii sunt invitaţi să-şi înscrie ideile pentru un Bucureşti mai frumos. Concursul e deschis până pe 21 august. La sfârşitul lui vor fi selectate zece grupuri de participanţi creativi care îşi vor pune ideile în practică într-una dintre parcările bucureştene transformată, pentru o zi, în „altceva”. Detalii, modalitatea de înscriere şi regulamentul se găsesc pe parkingday.rfi.ro.

PARK(ing) Day este un eveniment mondial, care a pornit în San Francisco, în 2005, şi are loc în fiecare a treia vineri a lunii septembrie. Misiunea PARK(ing) Day este să atragă atenţia asupra nevoii de mai mult spaţiu public, să genereze dezbateri despre cum este creat şi alocat spaţiul public şi să îmbunătăţească viaţa orăşenilor, măcar pentru o zi.

Vă puteţi trimite sugestiile pentru transformarea locurilor de parcare şi pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

 


Un comentariu

  1. Subiecte de oameni spălaţi pe creier de sistemul capitalist.Un sistem social creat pt oameni nu ar avea parcări cu plată.Din câte taxe şi impozite se iau de pe urma unei maşini, normal este ca parcarea să fie liberă oriunde.Dar poate faceţi o campanie de om nespălat pe creier şi aveţi curaj să vă luaţi de guvernanţi şi să-i întrebaţi de ce există în această ţară o lege care mă OBLIGĂ să dau bani unui privat?!Pentru spălaţii la creier cărora nu le-a căzut fisa, le amintesc de RCA.Este obligatorie dar o plătesc unui privat.Cu banii care rămân la sfârşitul anului, privatul îşi duce viaţa ca în rai.Şi se încasează în ţara noastră un miliard de euro pe poliţele RCA.De ce nu se emit aceste RCA-uri de către stat, prin trezoreria de domiciliu a autovehiculului, într-o formă tipizată?!Banii să se strângă într-un cont special, iar din aceşti bani să se plătească şi o parte din pensiile de handicap obţinut în urma unui accident auto, pensii care acum sunt plătite din bugetul de stat, adică tot de la mine ca cetăţean.Dar mafia capitalistă este tare şi puternică şi face spălături la creierul multora care muncesc cu gura, şi uite aşa se trec cu vederea furturi legalizate.Hai băieţi, dacă nu lucraţi ca slugi în serviciile lor, porniţi campania.Mă anunţaţi şi vă expun eu cum trebuie procedat fără să încălcăm nici o lege economică sau democratică.Capitalismul trebuie distrus cu armele lui.Cu democraţia.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger