Câţi oameni au ieşit pe străzile din Bucureşti pentru Roşia Montană în data de 15 septembrie?

0

Răspunsul – câte surse, atâtea păreri: TVR – aproximativ 10.000Antena 3 – peste 15.000 (deşi titrează „15.000 de români”, din conţinut se vede că se referă numai la Bucureşti, nu se chinuie săracii să mai adune şi estimările din celelalte localităţi); Realitatea TV – aproape 15.000Gândul – 15.000Europa FM – 20.000. Aş dori totuşi să vă invit la o comparaţie vizuală, între două fotografii. Prima prezintă cei „peste 100.000” de protestatari de sâmbătă din Varşovia (conform acestui articol din Gândul), a doua e făcută duminică la Bucureşti (sursa):

Diferente de estimare manifestanti Varsovia - Bucuresti

de Mihai Papuc

 

Diferente de estimare manifestanti Varsovia – Bucuresti

Nu sunt primul care îmi pun astfel de întrebări. Câţiva dintre participanţi au folosit un pic de logică şi aritmetică pentru a facepropriile estimări – minim 52.000 de persoane:

Indignaţi de numărătoarea făcută săptămâna trecută de “surse neoficiale din jandarmerie” şi de presă, dar şi curioşi noi înşine asupra numărului protestatarilor, am luat taurul de coarne şi ne-am specializat în estimări. Datele problemei mai jos.

Lungimea coloanei:
Conform unor surse din presă (ziare.com), peste 2km.
Conform măsurătorilor făcute de prietenii noştri cu telefoane deştepte, a variat între 2600 şi 3200 de metri în perioada de glorie a marşului.

Lăţimea coloanei:
Lăţimea medie este foarte greu de calculat sau estimat aşa că vom folosi lăţimea minimă, 10 metri.

Densitatea protestatarilor:
Aici am avut mare noroc cu pozele făcute Igu. Vederea de sus arată că am fost destul de înghesuiţi. De altfel eu mi-am cerut scuze toată seara căci rar trecea un minut fără să (mă) lovesc (de) pe cineva.
Noi am estimat densitatea medie la 2 per metru pătrat însă pare a fi ceva mai mare în fotografiile pe care le-am analizat.

Câţi am fost până la urmă?
Coloana a avut un minim de 26,000 de metri pătraţi X 2 oameni/mp = 52,000 de oameni.

Ştiu, şi pe noi ne-a marcat numărul şi n-am mai îndrăznit să calculăm şi un maximum.

Spread the word!

Aceşti oameni, dar şi alte zeci de mii din alte oraşe din România şi din străinătate au ieşit în stradă pentru a spune PÂNĂ AICI!!!. Cu toţii vrem câteva lucruri simple:

Revendicari Uniti Salvam Rosia Montana

Revendicari Uniti Salvam Rosia Montana

Până acum, politicienii s-au prefăcut surzi şi orbii la aceste cerinţe. În fruntea lor, primul miner al ţării, Victor Ponta. Tocmai de aceea, începând de ieri, primul obiectiv al străzii a devenit:

DEMISIA GUVERNULUI PONTA!

La bună vedere, dragi cetăţeni români, adio politicieni trădători şi presă vândută!

 Acest articol a fost preluat de pe site-ul lui Mihai Papuc.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger