Câteva lucruri pe care trebuie să le înţelegem pentru a ne hrăni mai responsabil

0

În zilele noastre, deşi numărul nutriţioniştilor e mai mare ca niciodată şi informaţiile despre hrană, sunt de găsit în nenumărate surse,  ne e, paradoxal, din ce în ce mai greu să găsim calea spre o alimentaţie sănătoasă şi responsabilă.

 

 

Indiferent dacă suntem vegetarieni, vegani sau flexitarieni, e dificil să ne orientăm în hăţişul surselor de hrană şi în din ce în ce mai greu descifrabilele liste de ingrediente.

Indiferent dacă alegem, teoretic, să consumăm hrană de la producătorii locali, ne e din ce în ce mai greu să discernem între producătorii cu adevărat locali şi pseudo-ţăranii care fie cumpără legume mai ieftine din ţările calde sau îşi injectează recoltele cu cele mai profitabile realizări ale chimiei. Mai mult, pe fondul globalizării pieţei, pe mesele noastre se îngrămădesc din ce în ce mai multe alimente care nu ţin cont de anotimpuri: roşiile, chiar dacă lipsite de gust, sclipesc pe farfurie în miezul iernii, iar strugurii ne răcoresc la început de primăvară.

Pe măsură ce încercăm să he hrănim din ce în ce mai sănătos şi să contribuim la dezvoltarea unui comerţ echitabil, risipa de alimente e o povară din ce în ce mai greu de administrat. Asociaţia Mai Bine a publicat recent un scurt ghid de orientare în ceea ce priveşte alimentaţia, încercând să răspundă la câteva dintre cele mai importante provocări. În cele ce urmează, vă invităm să consultaţi ghidul despre Hrana sustenabilă şi să încercăm cu toţii, pe cât posibil, să vedem dincolo de confortul imediat, ţinând cont de resorturile mai puţin vizibile care aduc în farfuriile noastre mâncarea cea de toate zilele.

 

[gview file=”https://www.totb.ro/wp-content/uploads/2014/08/ghid-hrana-sustenabila.pdf”]

 

 

Puteţi citi şi:

“Este păcat şi ridicol să importăm mâncare şi ideologii care nu ni se potrivesc”

Responsabilitatea pentru sănătate nu mai este a omului, ci a industriilor care decid pentru el. Dar cu ce preţ?

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu vegetarienii

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu veganii

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu locavorii

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu raw veganii. Bucătăria fără foc (I)

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu naturiştii. Bucătăria fără foc (II)

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu freeganii şi fructarienii

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu Dumnezeu

Cum mâncăm în secolul 21: La masă în ritmul Slow Food

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger