Câteodată și eroii au nevoie de o mână întinsă

1

Lecturând blogurile noastre preferate am dat la Cezar (Imperator) peste un anunț din partea studenților din Arad, care ne invită să ajutăm pe cineva care nu cere niciodată ajutor, un om de care putem să fim mândri cu toții, un erou.

Arădeanul Alin Totorean, singurul roman care a traversat pe jos Deşertul Atacama (Chile), a străbătut sute de kilometri în singurătate în Mongolia, Turcia, India, Maroc, Bolivia, Etiopia şi a realizat prima expediţie românească solitară a continentului Australian. A purtat numele României în cele mai neatinse locuri, şi prin proiectul său, “Descoperă-ţi semenii”, lansat în 2003, ne-a apropiat pe toţi de culturi despre care nu auzisem vreodată. Mulţi dintre noi nu am avut până acum ocazia să îl cunoaştem pe Alin Totorean, dar felul în care îşi povesteşte călătoriile şi îşi prezintă colecţia de fotografii pe care o îmbogăţeşte cu fiecare expediţie mă face să cred că suntem cu el peste tot unde merge.

Deşertul pe care exploratorul, speologul, realizatorul TV, fotograful, omul, Alin Totorean îl străbate, însă, acum e diferit de orice loc pe care planifica să îl viziteze. Se numeşte liposarcom mixoid de grad înalt.

În luna iulie a anului trecut a fost operat la braţul drept, ca urmare a apariţiei unei umflături suspecte. Tumora a fost extirpata, împreună cu o parte din muşchiul biceps brahial, dar în urma examenului histopatologic, diagnosticul primit a fost de liposarcom mixoid de grad înalt, un anumit tip de cancer al ţesuturilor moi. A urmat şedinţe de radioterapie, iar pe 7 februarie va face a şasea şi ultima şedinţă de chimioterapie, la Institutul de Oncologie Fundeni. După care se va putea stabili o evaluare completă şi de perspectivă a stării generale de sănătate a lui Alin.

Mare parte din costurile tratamentului sunt acoperite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dar sunt foarte multe cheltuieli suplimentare cu deplasările la Bucureşti, cu investigaţiile medicale şi tratamentele pe care le urmează. Alin este optimist. Nu a cerut sprijin, dar au fost prieteni care l-au ajutat şi financiar, aşa cum au putut.

Călătoria lui Alin Totorean continua cu demnitate, pentru că, înainte să cadă, i-am întins o mână, aceasi mâna pe care ne-ar fi întins-o şi el. Alin Totorean nu e singur nici în această expediţie.

Și textul studenților, care descrie situația exploratorului este una chiar emoționantă: ”cum ar fi să urci în adierea vântului pe creasta celui mai înalt munte, să aluneci şi să cazi pe spate în cel mai adânc abis, fără frânghie de siguranţă…”, așa că ne-am hotărât să dăm și noi o mână de ajutor. Sper că veți primi și voi acest anunț cum l-am primit noi…

Cont nr. RO49.RNCB.0016.0054.6682.0001

Titular cont: Totorean Ion

Deschis la BCR – Ag. Avram Iancu, Arad

Sau suna la 0721 363 869, 0771 503 519, 0760 257 365 pentru donaţii sau orice alte informaţii

Nu sunt nevoie sume mari, dar orice sumă şi orice gest este mare. Am reuşit împreună lucruri importante, iar acum e timpul să o mai facem încă o dată.

În plus, dacă se întâmplă, să fiţi mâine prin Arad, mâine vineri, la Club Nerv are loc un concert umanitar pentru Alin.

Tags:Un comentariu

  1. Salut, am avut ocazia sa asist la o prezentare in cadrul decernarii premiilor concursului “Fotopractica” din cadrul Facultatii De Geografie, si pot spune cu siguranta ca este un om deosebit. Din pacate nu am posibilitatea sa contribui financiar in acest moment dar voi da mai departe catre cei cu posibilitati mai insemnate.. Ceea ce pot sa fac este sa recomand cu caldura cartea “Sanatate din farmacia Domnului” scrisa de Maria Treben in care sunt relatate situatii reale in care oameni cu afectiuni grave s-au vindecat cu ajutorul plantelor si a remediilor naturiste. De asemenea nu este de neglijat nici acest tratament: http://www.gustos.ro/forum/mancam-si-slabim-f3/usturoiul-t1737.html – daca nu va aparea linkul -> search google “Cel mai vechi si mai eficient tratament,un adevarat panaceu universal,USTUROIUL.” (este pe gustos.ro). Sper sa nu ocoliti acest mesaj, puterea plantelor fiind cu adevarat miraculoasa ! Sanatate !

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger