Cât de sănătoase sunt țigările electronice

0

ecigConsiderate o alternativă pentru renunțatea la fumatul clasic, țigările electronice nu sunt însă, în acest moment, suficient cercetate pentru a câștiga încrederea deplină a cercetătorilor. Un nou studiu, citat de revista Time, arată că emisiile provenite de la țigările electronice conțin ingrediente dăunătoare.

 

Cercetătorii au realizat două studii privind trei branduri de țigări electronice pentru a descoperi ce emit acestea în aer.

În cadrul primului studiu, cercetătorii au folosit un dispozitiv care să “fumeze” țigări și apoi au măsurat concentrațiile de nicotină și alți compuși organici volatili, precum monoxidul de carbon. Au comparat apoi emisiile rezultate cu cele provenite de la țigări standard. În final, cinci bărbați participanți la studiu au fumat atât tutun, cât și țigări electronice într-o cameră unde a fost măsurată expunerea la contaminanți.

Cercetarea a scos la iveală că țigările electronice sunt o sursă de expunere pasivă la nicotină, dar nu și la alți compuși care rezultă din arderea tutunului. În cazul țigărilor electronice, expunerea la nicotină era de 10 ori mai mică decât expunerea la fum de țigară.

Totuși, un alt studiu al Universității din New York arată că fumătorii de țigări electronice inhalează mai multă nicotină, pentru că trag din țigară mai des și au tendința să respire mai adânc.

Ambele studii arată că mai sunt multe de aflat despre țigările electronice, despre efectele lor asupra sănătății fumătorilor și a celor din jur. În prezent, acestea nu sunt supuse reglementărilor.

Sursa: Time

Citiți și:

Țigara electronică: Dăm fumul de tutun pe un cartuș de nicotină?

În tot mai multe orașe din SUA devine ilegal să fumezi în propria casă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger