Cât de mari mai sunt penisurile americanilor

0

Cercetătorii de la Universitatea din Indiana, SUA, au rugat 1.661 de bărbați să-și măsoare penisurile în lungime și în circumferință pentru a vedea ce dimensiuni se potrivesc la un prezervativ, scrie Livescience. În timpul măsurătorilor, unii dintre bărbați se aflau în prezența partenerilor sau a unui “prieten”, însă majoritatea au apelat la metode solitare pentru a obține o erecție. Rezultatul: dimensiunea medie a penisului american este de 14,2 centimetri atunci când este erect.

Cel mai mic penis erect din cadrul studiului a fost de 4 cm iar cel mai mare de 26. Circumferința a fost, în medie, de 12,2 cm. Ce e mai interesant e că, au observat cercetătorii, diferitele metode de obținere a erecției ar putea afecta dimensiunea. Mai exact, bărbații care și-au întărit penisul prin sex oral au avut o dimensiune medie mai mare decât cei care s-au excitat fantazând. Cerctătorii nu știu însă dacă asta înseamnă că bărbații cărora li se face sex oral au erecții mai mari sau că bărbații cu penisuri mari obțin mai mult sex oral.

Dimensiunea penisurilor a făcut subiectul unui număr mare de studii, scrie publicația științifică, precum și al multor legende urbane și spamuri de mail. Pentru mulți dintre bărbați, a nu-și măsura penisul poate genera multă anxietate. Cu toate astea, nu s-a stabilit clar dacă dimensiunea contează cu adevărat. Unele cercetări arată că femeile care au orgasme vaginale au mai multe cu bărbați cu circumferința mai mare. Alte studii susțin că un penis mare nu înseamnă neapărat un plus de plăcere, sau că dimensiunea ideală depinde de înălțimea purtătorului, sau că circumferința contează mai mult pentru femei decât lungimea.

Potrivit hărții globale a mărimii penisurilor, românii aveau în 2012 o medie de 12,73 cm.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger