Cât de departe de acasă poţi ajunge?

0

Chanel şi Stevo sunt doi tineri care au pornit într-o călătorie creativă în jurul lumii, numărând kilometru cu kilometru în drumul lor, pentru a vedea cât de departe de acasă pot ajunge. Şi-au dat demisia de la locurile de muncă, şi-au vândut tot ce aveau de preţ, şi-au împachetat vieţile în patru valize (una fiind numai cu echipamentul de filmat şi fotografiat) şi au pornit din oraşul lor, Johannesburg, din Africa de Sud, în lume, la propriu şi în afara zonei lor de confort, la figurat.

Timp de aproape 15 ani (combinaţi) de muncă în domeniul publicităţii şi în industria de branding, cei doi spun că au simţit nevoia să facă ceva care să le impulsioneze din nou sângele prin vene. “Ca oameni care au lucrat într-o industrie creativă, dorinţa noastră de a experimenta şi a crea este foarte intensă. Când nu numărăm kilometri, încurajăm oamenii care ne urmăresc să ne trimită provocări şi să ne dea de lucru”, spun cei doi.

Itinerariul călătoriei este făcut după o “listă de dorinţe” (“wanderlist”, un fel de “bucket list”, dar nu cu ultime dorinţe, ci cu locuri pe unde vor să ajungă) şi i-a dus, deja, prin destinaţii care de care mai variate. În două luni de călătorie au făcut peste 11.000 de kilometri, ajungând în Austria şi Germania, spre exemplu, iar acum, la Cercul Polar. Toată călătoria este documentată, cu marcarea numărului de kilometri în anumite locuri bifate pe harta drumului, după cum puteţi vedea în imaginile de mai jos.

Johannesburg, kilometrul O

6.292 km, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

stire 12 mai travel 3

 

8.339 km, Seekirchen, Austria

stire 12 mai travel 4

8.342 km, Seekirchen

stire 12 mai travel 5

8.360 km, Salzburg

stire 12 mai travel 6

8.664km, Viena; 9.260km, Eugendorf

stire 12 mai travel 7

 

10.018 km, Berlin, Germania

stire 12 mai travel 8

10.030 km, Berlin

stire 12 mai travel 9

11.185 km, Oslo, Norvegia

stire 12 mai travel 10

13.012 km, Alta

 

Mai multe detalii despre aventura celor doi şi mai multe fotografii puteţi găsi aici sau pe conturile de InstagramPinterest, Twitter.

 

Sursa şi foto: Bored Panda

 

Puteţi citi şi:

Viaţa pe drum, într-o casă pe roţi

Tânărul care şi-a mutat viaţa într-o dubiţă, cu care călătoreşte prin lume

Despre starea de ducă: călător în jurul lumii cu autostopul

Cu autostopul în jurul lumii: călătoria continuă

Şase lecţii de viaţă pe care le înveţi doar călătorind prin lume

Înconjurul lumii cu autostopul: 163.990 de kilometri de aventură, iar călătoria merge mai departe


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger