Cât costă să ai un nume unic pentru copil

0

A găsi un nume original pentru copilul pe cale să se nască pare o sarcină tot mai dificilă, în prezent; astfel că o companie elveţiană s-a gândit să facă nişte bani din treaba asta. Pentru suma de 32.000 de dolari aceasta promite găsirea unui nume cu adevărat unic, oferit de o echipă de experţi plătiţi pentru asta, scrie Oddity Central.

 

 

Niciun alt copil din lume nu va avea acelaşi nume precum cel al copilului pentru care s-a plătit, promite compania Erflogswelle, care, de fapt, se ocupă cu crearea numelor pentru diverse branduri şi produse. Însă directorul acesteia, Marc Hauser, s-a gândit să introducă şi acest nou serviciu destinat copiilor, după ce şi-a ajutat un prieten să îi găsească nume copilului său. Acestuia i-a plăcut foarte mult numele ales de Marc – mai ales că existau tensiuni între el şi soţie în privinţa alegerii numelui. Astfel, Marc a realizat potenţialul ideii şi vrea să ofere acest serviciu părinţilor din întreaga lume.

Aşa că a format o echipă cu cei mai buni oameni ai companiei sale, care îşi vor folosi ideile şi tehnicile în general utilizate pentru a găsi nume de branduri ca să găsească nume unice pentru copii. Ca să facă asta, echipa va realiza întâi o investigaţie; totodată, se va ghida după anumite indicii: numele trebuie să fie, desigur, posibil de pronunţat şi nu poate avea conotaţii ciudate în cel puţin 12 limbi. Moştenirea istorică şi culturală a familiei copilului este, de asemenea, luată în calcul în timpul căutării numelui.

“Ne bazăm pe cultura din care provin clienţii noştri, pe originile lor şi pe dorinţele lor. Pronunţarea şi ortografia numelui trebuie să fie uşor de reţinut, de asemenea. Dacă o persoană trebuie să îşi repete numele de patru ori la telefon pentru a fi înţeles, deja este un eşec”, explică directorul companiei. După primele săptămâni de investigaţie (pot fi până la cinci), părinţii care au angajat firma află primele opţiuni de nume oferite de aceasta, dintre care pot alege un nume care le place cel mai mult pentru copilul lor. Desigur, unicitatea numelui nu este veşnică: odată ce acesta va fi public, “pe piaţă”, prin prezentarea copilului în comunitatea din care face parte, alţi viitori părinţi îl vor putea folosi fără să mai plătească exorbitanta taxă de unicitate.

 

Surse şi foto: Le Matin, Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Cum se numeşte copilul botezat cu ajutorul internetului

Ce se întâmplă când lași internetul să îți boteze copilul


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger