Cât costă o despărțire

1

”Divorțul e greu. Mă ajută să transpun procesul ăsta în cifre, imagini și vizualizări de date. Mă scoate din momentele acaparatoare de tristețe și poate, odată cu timpul, mă va ajuta să înțeleg cum lucrurile revin, sper eu, la normal,” scrie Lam Thuy Vo  pe Quantified Breakup (Despărțire Cuantificată), proiect pe care l-a creat tocmai pentru a urmări efectele concrete ale despărțirii de soțul ei. Tânăra a calculat tot – de la ore de somn pierdute, la prețul cumpărăturilor compulsive, din momentele de depresie post-divorț.

 

article-2514283-19A84BA500000578-837_634x1034

 

După despărțire, Lam Thuy Vo a încercat să vadă dincolo de stările imediate, transformându-și acțiunile și trăirile în statistici. A calculat, de pildă, câți bani a cheltuit pe psihoterapie în primele trei luni care au urmat divorțului sau cât a cheltuit pe cumpărături compulsive. În cel de-al doilea infografic pe care îl puteți vedea mai jos, femeia a trecut toate obiectele inutile pe care și le-a luat în sesiunile de shopping terapeutic, printre care un stilou extrem de scump sau un minisintetizator. Pentru a documenta aceste costuri, s-a folosit de extrasele ei de cont, de tranzațiile înregistrate pe contul de PayPal și din istoricul de pe Amazon.

 

article-2514283-19A84C2000000578-224_634x580

 

Totodată, în aceste prime trei luni și-a notat obiceiurile de somn, calculând câte ore a dormit și câte a stat trează. În urma analizei, Thuy Vo a constatat că în prima lună de după despărțire, s-a trezit constat din somn spre miezul nopții și a avut episoade de insomnie.

 

article-2514283-19AC74EB00000578-53_634x311

 

Femeia și-a calculat chiar și timpul petrecut făcând mișcare, transformându-și plimbările cu bicicleta, cu metroul sau sesiunile de alergat în scurte animații. Și-a conceput chiar și un itinerariu de bicicletă la fel ca al personajului Forrest Gump, când este părăsit de iubita lui din filmul cu același nume.

 

coney

 

Nu avem o notă de plată finală a acestei experiențe, însă e un exercițiu bun de gimnastică a minții, să se detașeze măcar formal, ca într-un joc, de realitatea unei experiențe dureroase.

Mai multe puteți afla pe Quantified Breakup

Sursa: Daily Mail

 

Puteți citi și:

VIDEO Cine iubește mai mult

Singuri sau împreună?

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger