Cât ar da, în plus, o familie cu patru membri dacă ar mânca sănătos

1

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că renunțarea la mâncarea nesănătoasă și semipreparată și adoptarea, în shimb, a unui stil de viață bazat pe mâncare sănătoasă ar crește bugetul pentru mâncare al unei familii cu patru persoane cu aproape 1.800 de euro pe an.

 

Shopping_trolley_m_2725309b

Studiul a constat în analiza unor studii existente din 10 țări cu venituri ridicate care includeau date despre prețurile alimentelor și despre diete sănătoase versus diete nesănătoase. Printre țările alese se numără Suedia, Spania și Olanda.

Ei au observat că mâncarea sănătoasă costă cu 1,20 euro în plus în fiecare zi. La sfârșitul unui an, o familie cu patru membri ar cheltui cu circa 1.800 de euro mai mult. Profesorul Dariush Mozaffarian, co-autor al studiului, a spus că suma ar reprezenta, într-adevăr, o povară pentru unele familii. Dar diferențele zilnice sunt mai mici decât de așteptau cercetătorii.

“Această diferență este mult mai mică, în comparație cu costurile de pe urma unor boli cronice cauzate de dieta nesănătoasă, care ar fi dramatic reduse printr-o dietă sănătoasă”, a mai spus cercetătorul.

Cercetătorii au comparat diferențele de preț la porție și la 200 de calorii pentru diferite alimente, dar și pe zi și la 2.000 de calorii. Printre măncărurile sănătoase, au luat în considerare fructele, legumele, peștele sau nucile, iar pentru mâncărurile nesănătoase – alimentele procesate, carnea și cerealele rafinate.

Sursa: The Telegraph

 

Citiți și:

Ce conțin, de fapt, celebrele “chicken nuggets”?

Restaurantul-băcănie care servește mâncare expirată

 


Un comentariu

  1. Problema din articol se pune cand deja mananci destul de sanatos si mai ai doar de inlocuit respectivele alimente ca sa mananci foarte sanatos.
    Dar cum se zice “mai e mult pana departe”. Intre timp nu costa mai mult sa cumperi apa in loc de cola sau sa renunti la fumat

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger