Căsuţe pentru oamenii străzii

0

În contextul în care, anul acesta, orașul american Portland a eșuat în încercarea de a eradica fenomenul persoanelor fără adăpost într-un deceniu, un antreprenor local, dezamăgit de lipsa de acțiune, s-a hotărât să facă ceva de unul singur, scrie FastCoExist. Tim Cornell, co-fondator și designer la compania Techdwell, care construiește case mici, spune că a adaptat un proiect cu locuințe în miniatură pe care îl gândise pentru Haiti la mediul urban din Portland. Căsuțele sunt proiectate să găzduiască una sau mai multe persoane fără adăpost din orașul american.

 

 

Locuințele au baie, o bucătărie mică și o canapea extensibilă și pot fi adaptate pentru a găzdui familii de oameni ai străzii. Fabricate din materiale reciclate sau refolosite, ele pot fi construite chiar și într-o zi și asamblate fără experiență în construcții. Structura de bază costă în jur de 12.000 de dolari. “Am spus, uite, putem crea o comunitate – 25, 40 de locuințe – într-un spațiu gol și să arate acceptabil”, spune Tim Cornell. “Nu o tabără, nu corturi, ci ceva plăcut din punct de vedere estetic. Trebuie doar să faci ceva – ăsta e un plan fezabil.”

 

 

După luni de zile de întâlniri cu oficiali ai orașului și aprobări unanime de la comitetele comunitare din cartierele în care vor fi ridicate micile locuințe, acestea sunt la un pas de realitate. Săptămâna aceasta, ele ar urma să treacă prin ultimele etape de aprobare și, dacă totul merge ca la carte, prima mini-casă pentru oamenii străzii ar urma să fie construită în februarie anul viitor. Proiecte similare au fost lansate în Wisconsin, Texas și New York.

 

 

Puteți citi și:

Alternative creative la țepușele anti-oameni ai străzii din Londra

Cafeneaua în care sunt angajate persoane sărace sau fără adăpost

Un cartier bogat din Londra alungă persoanele fără adăpost cu țepușe din metal 

Activiştii au turnat beton peste ţepuşele anti-oameni ai străzii din Londra

Cum se folosesc orașele de design pentru a-i ține la distanță pe oamenii străzii

33 de orașe americane interzic oamenilor să ofere hrană celor fără adăpost

Statuia unui Iisus homeless i-a speriat pe membrii unei comunităţi bogate din SUA

VIDEO Un experiment social despre importanţa aparenţelor

Experiment social: Oameni deghizaţi în persoane fără adăpost, ignoraţi de persoanele dragi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger