Câștigătorii Open Society Shorts: România actuală în 3 scurt-metraje

0

Fundaţia Soros România anunţă şi felicită câştigătorii competiţiei de film de scurt-metraj Open Society Shorts, ediţia 2011. Juriul alcătuit din Mihai Fulger (critic de film), Iulia Rugină (regizoare şi scenaristă) şi Sanda Vişan (director Departament Film TVR) a ales dintre cele 35 de filme înscrise în competiţie.


Premiul pentru cel mai bun film al competiţiei: ”Gobbel”, autoare Raluca Alexandra David.

După mai bine de 60 de ani plecat de acasă, un german sas se întoarce în România (într-un sat românesc tradiţional) pentru a-şi petrece ultima perioadă a vieţii sale. Este prins în tradiţiile şi obiceiurile legate de înmormântare în cel mai ironic mod posibil.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria STUDENT: ”Beţişoare rock n’roll”, autor Cristian Pascariu.

Ana este surdo-mută şi pentru a supravieţui vinde beţişoare parfumate în tren. Nevoită să îşi abandoneze fiul la naştere, are acum şansa să îl revadă, după 35 de ani, la concertul sau de rock. Pentru a ajunge la acesta, se vede nevoită să străbată o lume sonoră necunoscută şi să comunice cu oameni care nu o înţeleg.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria EMERGING: ”My Homemade Sunset”, autor Lazăr Cercel.

Primul film al basisitului de la formația Animal X este povestea unui cuplu de îndrăgostiţi care, din cauza problemelor financiare şi a faptului că tânăra suferă de o boală incurabilă, simulează un apus de soare în casă.

Concursul Open Society Shorts a avut ca obiectiv încurajarea filmelor scurte care surprind porţiuni din România actuală, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate. Competiţia s-a adresat studenţilor de la facultăţi de profil (regie-film, media, jurnalism etc.) şi autorilor amatori pasionaţi de filmul digital.

Filmele câştigătoare vor putea fi vizionate pe 13 decembrie, începând cu orele 19:00, la Centrul Public al Fundaţiei Soros (Str. Căderea Bastiliei nr. 33).

 

Foto: Imagine din filmul My Homemade Sunset


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger