Casele pe roţi devin un “trend” în tot mai multe ţări

0

Casele mobile, ecologice, uşor de mutat dintr-un loc în altul, ieftin de construit şi prietenoase cu mediul devin o adevărată tendinţă în tot mai multe regiuni ale lumii. Modelul de mai jos a fost gândit pentru un public foarte larg. De la familii cu venituri mai mici, care nu îşi permit un apartament în oraş, la cupluri sau familii care vor să îşi trăiască viaţa mai nonconformist, fiind tot timpul pe drum şi lista poate continua.

 

 

Numele modelului de casă este „Sumaya” (care, în arabă, înseamnă „bucăţică de cer”) şi conceptul îi aparţine lui Phil Duloy (Marea Britanie), care l-a construit împreună cu prietenul său, Dan McMahon. Potrivit Inhabitat, Duloy a fost inspirat, în conceperea designului acestei case, de propria sa experienţă: a locuit multă vreme într-un camion modificat. Exteriorul casei este placat cu lemn de cedru, iar interiorul combină lemnul de stejar cu alte câteva materiale. Ferestrele plasate cu generozitate în design deschid atmosfera interioară; pentru a separa încăperile, designerul s-a folosit de conceptul japonez al uşilor glisante. Casa are dormitor, bucătărie, toaletă şi chiar o cameră de zi ce poate fi transformată, dacă este nevoie, în cameră de oaspeţi. De altfel, modul în care Duloy se joacă cu spaţiul şi lumina este inspirat din stilul arhitectural japonez.

 

 

 

Sumaya este alimentată de baterii ce folosesc energie solară şi are o instalaţie interioară formată din calorifere ascunse în pereţi sau mobilier, menită să menţină confortul dorit de locatarii casei. Luminile sunt toate tip LED, iar apa (caldă şi rece) vine din rezervoare ataşate casei. Locuinţa mobilă este echipată şi pentru petreceri: are un sistem de sunet de tip „surround” şi se pot proiecta şi filme în interior. Stilul în care a fost gândită casa nu este neapărat minimalist, cât funcţional la maxim, notează Inhabitat; perspectiva arhitecturală este nouă şi, odată ce conceptul va fi finalizat şi prezentat publicului, este foarte posibil să devină o achiziţie dorită pentru multe familii.

 

În aceeaşi notă: Un adolescent american şi-a construit o casă pe roţi

 

Sursa: TreeHugger

Foto şi mai multe detalii: Sumaya


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger