Case plutitoare, alimentate cu energie solară, un concept nou pentru capitala Scoţiei

0

Casele plutitoare sunt un lucru obişnuit în Olanda, dar în Marea Britanie abia încep să câştige popularitate, scrie Inhabitat. În Londra, vasele locuite devin tot mai multe pe Tamisa şi oraşe precum Glasgow sau Liverpool calcă pe urmele capitalei. Compania SRT EcoBuild vrea să ducă acest concept de case plutitoare şi în Edinburgh, capitala Scoţiei.

 

 

Un sat format din case plutitoare, modeste, alimentate cu energie solară, cu două dormitoare şi extrem de ieftine (un aspect important pentru scoţieni) faţă de case similare care se află pe uscat este proiectul propus de SRT EcoBuild pentru întinderea de apă din Leith, Edinburgh. „Viziunea noastră este să creăm case eficiente, cu amprentă redusă de carbon, pe pământ sau pe apă şi apele din Leith credem că oferă un decor extrem de atractiv pentru acest proiect”, spune Tom King, director al SRT EcoBuild.

 

 

În viziunea companiei, casele din acest sat plutitor ar urma să fie alimentate cu energie solară şi încălzite cu ajutorul unor surse de aer încălzit şi, totodată, ar folosi apa de ploaie colectată pentru a fi cât mai aproape de conceptul de casă autosuficientă. Pentru un impact minim asupra mediului, casele ar urma să fie construite în altă parte, nu direct pe apă. Potrivit Edinburgh News, o astfel de casă pe apă ar putea costa în jur de 95.000 de lire sterline, în condiţiile în care preţul unui apartament cu două dormitoare, în Edinburgh, acum, este între 150.000 – 200.000 de lire sterline. King speră ca, odată problemele administrative rezolvate (ce restricţii de construcţie s-ar aplica proiectului etc.), să îşi poată construi, până la sfârşitul anului, casa plutitoare în care va locui el – prima din proiect, care va servi ca exemplu.

 

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

FOTO Căsuţa din paleţi: uşor de construit, ieftină şi utilă

Casa pe catalige, cu grădină dedesubt

Cum să ridică o casă din saci cu pământ

Casa Flinstone, de vânzare

Căsuţa din poveşti, ecologică, independentă energetic

FOTO Cabana OZN din Alpi

FOTO Arată ca o schiţă, dar este chiar mobilier utilizabil

Fascinaţia meşteşugului: poveşti spuse pe linguri de lemn

Un profesor de ştiinţa mediului s-a mutat într-un tomberon

Cea mai îngustă casă din lume

Mobilier ecologic, realizat din compost

Biroul care se transformă în pat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger