Casa viitorului, prototipul EFdeN, se găsește pe traseul Nopții Muzeelor 2016

0

Prototipul de casă solară cu care echipa României a participat în 2014 la competiția internațională Solar Decathlon a fost reconstruit în București și se află acum pe lista obiectivelor participante în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2016 ca EFdeN- Casa din Vitrină.

Sâmbătă, 21 mai 2016, între orele 21.30 – 06.00, casa va fi deschisă publicului, voluntarii EFdeN oferind tururi de prezentare vizitatorilor. De asemenea, se vor organiza și patru jocuri de tip ”treasure hunt”, la care câștigătorii vor fi premiați. Programul desfășurat în interiorul casei este completat de cel din Campus Hub, spațiul verde aferent prototipului, unde invitații vor putea urmări proiecții video despre responsabilizare socială, sustenabilitate și conștientizare, chiar pe fațada casei.

Casa EFdeN se află pe Bvd. Pache Protopopescu, Nr.66.

EFdeN înseamnă un grup de studenți de la 5 universități din București, pasionați de arhitectură, inginerie, management și comunicare. Au proiectat, construit, transportat 2500 km, asamblat în doar 12 zile și reasamblat o locuință solară, confortabilă și sigură, inteligentă și sustenabilă, eficientă energetic, care își produce singură energia. Pe scurt – o locuință a viitorului, aflată în prezent în București, acum deschisă publicului larg.

În acest an, EFdeN își propune să se califice la competiția Solar Decathlon Middle East, ce va avea loc în Dubai, iar în 2020 își dorește să organizeze o ediţie Solar Decathlon şi în Bucureşti.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger