Casa solară Prispa, scoasă la licitație

2

Echipa PRISPA scoate la licitație prototipul casei solare pe care o va prezenta în septembrie la Solar Decathlon Europe. Evenimentul va avea loc joi, 26 iulie 2012, ora 20:00, în parcarea magazinului Leroy Merlin, Șoseaua Chitilei 284. Prețul de intrare în licitație este de 50.000 Euro, deși valoarea estimată a casei este de 125.000 Euro.

 

 

PRISPA este proiectul casei solare, 100% independentă energetic, realizate de prima echipă românească calificată la concursul Solar Decathlon Europe 2012, cea mai importantă competiție de arhitectură sustenabilă și tehnologii integrate. Cu o arhitectură inspirată din tradițional, dar cu o tehnologie actuală, PRISPA este gândită pentru a răspunde cerințelor de confort ale omului contemporan.

Opțional probelor de concurs, cei 40 de studenți ai echipei PRISPA au construit casa solară în București, ca un exercițiu înaintea asamblării construcției la Madrid. Prototipul se află în parcarea magazinului Leroy Merlin și este vizitabil până în data de 7 august.

Casa și echipa sunt pregătite pentru competiție, însă fondurile necesare deplasării nu sunt încă acoperite. Din acest motiv, prototipul casei PRISPA va fi scos la licitație cu un preț de intrare de 50.000 Euro – instalațiile (evaluate la 41.000 Euro), mobilierul, electrocasnicele și transportul până la terenul viitorului beneficiar fiind incluse în preț.

PRISPA are nevoie de ajutor pentru a reprezenta România. Puteți susține echipa PRISPA donând kilometrii necesari pentru a ajunge la Madrid prin sistemul de donații online.


2 comentarii

  1. Pingback: Cu bicicletele la casa solară PRISPA | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger