Casa pe catalige, cu grădină dedesubt

0

O casă ridicată pe picioroange, sub care poate creşte iarbă sau poate fi creată o grădină, este un inovator concept austriac pentru spaţii mai mici sau denivelate de teren, unde nu poţi avea şi casa, şi o grădină alături. Casa arată ca un binoclu şi poate nu pare apetisantă, estetic vorbind, dar, fără îndoială, este un concept inedit şi funcţional.

 

 

Arhitecţii de la Hammerschmid Pachl Seebacher Architekten din Austria au conceput acest model de locuinţă: casa pe catalige (sau picioroange, cum vreţi să le spuneţi) – U-shaped home. Casa este îmbrăcată în lemn de culoare închisă, iar cele două module ale sale sunt unite printr-o punte de legătură (închisă, ca o verandă). Sub ele se află curtea (sau grădina). Ferestrele supradimensionate asigură un spaţiu interior luminos, iar avantajul principal al casei este că poate fi aşezată şi pe teren cu denivelări sau în pantă – datorită cataligelor pe care se sprijină.

 

stire 24 feb casa 2

 

stire 24 feb casa 3

 

stire 24 feb casa 4

 

De altfel, şi în imagini se poate vedea că această casă este poziţionată pe un deal mic, în punctul cel mai înalt al pantei (beneficiind, astfel, şi de o privelişte deosebită asupra văii). Grădina de sub casă ar fi protejată de capriciile vremii, spun autorii proiectului. În casă, spaţiul este împărţit în dormitoare (aflate într-unul dintre „ochii binoclului”) şi sugraferie, bucătărie şi cameră de zi (celălalt modul). Puntea de legătură dintre module este închisă numai cu sticlă, pentru ca locuitorii casei să se bucure de privelişte. Construcţia unei astfel de case durează patru luni.

 

stire 24 feb casa 5

 

stire 24 feb casa 6

 

stire 24 feb casa 7

 

Mai multe detalii: Hammerschmid Pachl Seebacher Architekten

 

Surse şi foto: Dezeen, Hammerschmid Pachl Seebacher Architekten, Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Cum să ridică o casă din saci cu pământ

Casa Flinstone, de vânzare

Căsuţa din poveşti, ecologică, independentă energetic

FOTO Cabana OZN din Alpi

FOTO Arată ca o schiţă, dar este chiar mobilier utilizabil

Fascinaţia meşteşugului: poveşti spuse pe linguri de lemn

Un profesor de ştiinţa mediului s-a mutat într-un tomberon

Cea mai îngustă casă din lume

Mobilier ecologic, realizat din compost

Biroul care se transformă în pat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger