Casa optică din Hiroshima: 6.000 de cărămizi din sticlă

0

Studioul de arhitectură Hiroshi Nakamura & NAP a conceput şi realizat o casă din cărămizi de sticlă, numită Optical Glass House, destinată să schimbe locuitorilor ei percepţia spaţiului de locuit. Practic, viziunea celor care stau în această casă este una de basm, creată de reflecţiile ascunse în cărămizile din sticlă.

 

 

Primul etaj al casei este ocupat de o grădină, iar faţada din sticlă, poziţionată către stradă, maximizează iluminatul natural. Zonele de locuit sunt în capătul opus al casei (capătul opus străzii) şi dau în curtea interioară din spatele clădirii. Interiorul este protejat de o draperie dint-un material metalic uşor, izolant. Cărămizile din sticlă sunt transparente şi susţinute de o structură de oţel şi ciment.

 

 

Înăuntru, spaţiul este plin de seninătate, în comparaţie cu agitaţia străzii din faţa casei. Autorul conceptului, Hiroshi Nakamura, a lucrat alături de un faimos arhitect japonez, Kengo Kuma, înainte de a-şi crea propriul studio şi de a arăta lumii care sunt tehnicile şi tendinţele de design în arhitectura japoneză contemporană.

 

 

Mai multe imagini cu casa din sticlă puteţi găsi aici.

 

Sursa şi foto: Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger