Casa multifuncţională de un metru pătrat

1

Dacă trăieşti într-un oraş aglomerat, spaţiul este destul de restrâns, aşa că tot mai mulţi designeri şi arhitecţi vin cu idei care să valorifice cât mai bine un spaţiu cât mai mic, când vine vorba de case ori apartamente. Casa din filmul de mai jos este, în mod cert, cireaşa de pe tort: are un metru pătrat şi se transformă în birou, dormitor sau chiar magazin pentru vândut limonadă ori dulciuri.

 

 

Se numeşte One SQM House şi a fost creată de Van Bo Le-Mentzel, autorul unei linii de mobilier în cadrul DIY furniture. Casa poate fi construită cu materiale şi unelte simple, la îndemâna oricui. În prezent, este expusă în cadrul proiectului BMW Guggenheim Lab, din Berlin (Germania). Structura arată, de fapt, ca o cabină telefonică cu acoperiş, care se transformă în funcţie de necesităţi.

 

 

Mai mult decât atât, stă pe roţi, aşa că poate fi transportată oriunde este cazul. În filmul de mai jos, puteţi vedea cum anume devine casa de un metru pătrat dormitor, birou sau mic magazin de cartier. Desigur, recunoaşte şi creatorul casei, ea nu este un spaţiu în care să se poată locui în permanenţă, dar poate fi un experiment social inedit sau, mai sugerează Le-Mentzel, ar putea prinde bine celor implicaţi în mişcarea Occupy.

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Un comentariu

  1. MAI IN GLUMA, MAI IN SERIOS, SE MARESTE DECALAJUL DINTRE CEI NESATUI SI CEI INCAPABILI, DAR TREBUIE TINUT COT CA, SI UN ELASTIC, DACA DEPASESTE O ANUMITA LIMITA, CEDEAZA.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger