Casa imprimată 3D, un posibil nou stil arhitectural în Amsterdam

0

Când arhitecţii de la DUS Architects au anunţat, anul trecut, că vor să realizeze o casă în totalitate construită din materiale imprimate 3D, specialiştii din domeniu au fost puţin sceptici. Dar compania a prezentat recent locuitorilor din Amsterdam pereţii unei astfel de case, plus o serie de piese din plastic necesare construcţiei faţadei, totul printat 3. Acest gen de case ar putea deveni noul stil arhitectural al canalelor din Amsterdam, scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Arhitecţii olandezi au invitat publicul să testeze posibilităţile oferite de imprimarea 3D, cu diferite materiale, pentru a demonstra ce poate face această nouă tehnologie, cu ajutorul căreia un adevărat curent nou în domeniul imobiliar s-ar putea naşte. Cu ajutorul unei imprimante 3D de dimensiuni mari, numită Kamermaker (“făcătoare de case”), au creat bucăţi asemănătoare fagurilor de albine, care ar urma să fie îmbinate precum piesele Lego.

Fiecare piesă de acest fel (bucată de perete) durează o săptămână să fie printată, dar este, totodată, şi masivă, şi rezistentă. O astfel de bucată de perete se umple, pe interior, cu o spumă izolantă (termic şi fonic), care va ajuta la păstrarea temperaturii interioare, odată ce toate bucăţile de perete sunt puse laolaltă şi camera este formată.

În următoarele săptămâni, arhitecţii de la DUS vor folosi imprimante şi materiale diferite pentru a realiza întregul design al conceptului lor de casă. Totodată, vor invita producători variaţi, care să îşi expună propriile versiuni de componente imprimate 3D, din care să propună, fiecare, propriul design. Vizitatorii pot examina piesele imprimate 3D în aer liber, într-un spaţiu devenit muzeu ad-hoc.

 

 

Mai multe detalii: DUS Architects, Phys Org

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

VIDEO Chinezii printează 3D locuinţe din materiale reciclate

Un ghips scos la imprimanta 3D ar putea accelera cu 40% vindecarea oaselor

Primul caiac imprimat 3D din lume este funcțional

Piese de schimb pentru avioane de luptă, scoase la imprimantă 3D

Un român, pe locul 5 la o competiţie mondială de imprimare 3D

Urechi umane scoase la imprimantă 3D

Prima puşcă din lume scoasă la imprimanta 3D – test de funcţionare

Ceas din secolul 17, recreat prin imprimare 3D

NASA a imprimat 3D o parte din motorul unei rachete

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger