Designerul Margot Krasojević a dezvăluit planurile unei case futuriste, hidroelectrice, care arată ca un arici de mare ţepos (de altfel, vietatea a stat la baza inspiraţiei designerului) şi pare o bucată desprinsă din pierduta Atlantidă, care iese la suprafaţă din valuri.
Casa (numită Hydroelectric Tidal House) foloseşte energia solară şi valurile pentru a produce electricitate. Clădirea a fost gândită pentru zona Cape Town şi este alcătuită din două structuri de tip scoică: una fixă, exterioară, care ancorează casa pe plajă şi o unitate mobilă, interioară, legănată de valuri. Partea exterioară este îmbrăcată în beton şi leagă casa de mal cu ajutorul unei fundaţii de nisip. Pe exterior, celule solare stau aliniate pentru a colecta energia solară. Dar casa va fi în principal alimentată de energia obţinută din valuri.
Pentru a profita cât mai mult de acest tip de energie, structura casei este poroasă, permiţând prezenţa mai multor canale prin care apa să circule. Casa are un sistem electromagnetic de turbine, care foloseşte magneţi de un anumit tip şi cupru pentru a induce curentul electric, când vin valurile. Casa este locuibilă: în interior, are trei module care pot fi schimbate şi mutate în funcţie de necesităţile locatarilor.
Mai multe detalii: Margot Krasojević
Sursa: Inhabitat
Foto: Margot Krasojević
Puteţi citi şi:
Casa care foloseşte pentru încălzire mai puţină energie decât un uscător de păr
2.000 de oameni trăiesc sub pământ, în deşertul australian
Casa solară cu pereţi din membrană de fibră de sticlă
Cum arată EFdeN, casa solară “cu facturi zero”, creată de studenţii români
O echipă de studenţi români duce “casa cu facturi zero” la Solar Decathlon Europe
După doi ani de muncă, Prispa, casa solară, este gata